LJUBLJANA Rođena KK Cedevita Olimpija

U Ljubljani su predsjednik Petrol Olimpije Tomaž Berločnik i predsjednik Cedevite Emil Tedeschi predstavili projekt poslovno sportske fuzije košarkaških velikana iz dvije susjedne države. Spajanje pa uzročno posljedično rađanje novog kluba je uzburkalo sportske krugove u obje zemlje

“Igrat ćemo ovdje u Stožicama. Ideja je udruživanje klubova s poviješću, tradicijom i kvalitetom koji žele ići naprijed u svkom smislu. S Emilom razgovaram o ovome par mjeseci. Zajedno napravimo više, s zajedničkim budžetom otići dalje. Final four u ABA ligi i Eurokup odnosno Euroliga, to su nam ciljevi. Igrat će slovenski igrači, to će biti slovenski klub. Dva razvojna centra, želimo najbolji razvojni centar u Europi. Red je na pravnicima da sve utanačeno stave u pravnu formu.”, rekao je Berločnik.

“Radimo sve ovo jer volimo košarku. Danas prisustvujemo, stvaramo a mediji prati pionirsku , novu, avangardnu djelatnost. Po prvi puta dva profesionalna kluba se spajaju preko granice. Uzbuđen sam. Ovo nije dolazak jednog velikog sponzora u Olimpiju. Ovo je ravnopravno spajanje dva kluba s navijačima, menadžmentom, klupskim hijerarhijama. S Tomažom imam dugi poslovni i prijateljski odnos. Atlantic grupa je u košarci iz dva razloga. Dvije stvari su nas vodile kad smo se tako intenzivno uključili u sport, promocija proizvoda odnosno naših brendova i dugo, da kao društveno odgovorna kompania vratimo dio profita zajednici u kojoj poslujemo. Da se mladi maknu od stolice i ne daj Bože igle, da shvate vrijednost pobjeda ali i poraza. Što se tiče promocije brenda, više je nego udvostručena vrijednost otkad smo ušli u košarku. Smiješno da ovo ima veze s nacionalnim izdajom. Zabava, veselje, tolerancija, pobjeda i veličina u porazu. Povećati konkurentnost naših klubova, to su glavne misli vodilje”, odlazak iz Zagreba je protumačio Emil Tedeschi.

“U Hrvatskoj ostaje Cedevita junior. Ostaje puni kapacitet na Velesajmu u Paviljonu 2 što je jedan od najljepših i najfunkcionalnijih kampova u svijetu. Nadam se da će biti razumijevanja da KK Cedevita junior igra najjače hrvatsko košarkaško natjecanje. Mi smo u svojem razmišljanju se odlučili na spajanje i vidimo to kao korak naprijed. U Zagrebu nikad primjeren odnos, niti dijaloga, niti želje za argumentima, niti sudjelovanja u raspodjeli sredstava… To nije primarni fokus. Želja stvaranje konkurentijeg kluba u spajanju s Olimpijom.”

“Ne možemo govoriti čitav niz detalja. Budžet će biti sinergijski, svakako veći od dva pojedinačna budžeta. Nemamo nerealne ciljeve, idemo na duži rok. Razgovor i iznosima nije za javnost. Imat ćemo konkurentan budžet, za ABA ligu i Eurokup. Ovo nije samo sportski već i građansko društveni dogovor. “, rekao je lider Atlantik grupe i gazda Cedevite.

“Zajednički donosimo zaključke, svi bitni potezi će biti rezultat dogovora. Neće se potpisati niti jedan igrač bez međusobne suglasnosti Tomaža i mene.”

“Vjerujte nam.”

“Formirat će se novi Upravni odbor. Predstavnici sponzora će izabrati između sebe rukovodeće funkcije.”, najavio je Berločnik.

“Sve je napravljeno u najvišoj transparentnosti. Nema nikakvog trika, nikakvi dugovi se nigdje ne gase, ništa ne zataškavamo. Sva potraživanja i sva dugovanja Cedevite i Olimpije iz ‘prethodnog života’ ostaju.”

 

 

Komentiraj