Ljubavni jadi mladog Yvesa Montanda

Svjetski poznat glumac i šansonjer, ali i neodoljivi zavodnik svjetskog glasa, Yves Montand, rođen je 13. listopada 1921. godine u Italiji. Nije ni čudo, onakav glas i pjevanje magnetski su privlačili žene. O ulasku u svijet žena i problemima koje to nosi, i sam je pričao:

“Kad sam bio jako mlad, kad mi je bilo 14 godina, radio sam kod sestre u frizerskom salonu za žene. Tada je za jednog mladića moje dobi, za ljude moje generacije, bilo dovoljno vidjeti list ženske noge da bi se o tome sanjalo godinama. Kod frizera žene su kao kod psihijatra, potpuno se opuste, moralno se razgolićuju. Vidio bih tamo četrnaest-petnaest žena, dirao im glave, prao im kosu, a one su se odmarale, lijepo im je bilo, naročito kad sam im masirao glavu. Tada bi te žene gubile samokontrolu, koju obično imaju, i govorile bi neke stvari… strasno. Pocrvenio bih, pozelenio, poplavio. Govorile bi o svemu, baš o svemu, zašto su prevarile tog i tog muškarca, zašto su onom nabile rogove…

Bilo me strah. Jer u tom dijelu grada bilo je muškaraca koji su se udvarali tim, gospođama, a da nisu znali za te grozne stvari koje se o njima pričaju. Tada sam, zapravo, shvatio da žena bira, a ne muškarac. Vjerujem da je ženska strana solidnija, jača od muške…”

Yves Montand preminuo je u studenome 1991. godine u Francuskoj.

 

 

Komentiraj