LJUBAVNA DILEMA Bivši su s razlogom bivši ili im treba dati drugu priliku?

Autor:

Pixabay

Želite obnoviti vezu s bivšim partnerom ili partnericom? Umjesto da se zalijećete, dobro promislite o svemu i pokušajte si odgovoriti na nekoliko pitanja. Prije svega, jeste li vi i vaš bivši, moguće budući partner, riješili svatko za sebe, probleme koji su doveli do prekida. Potom razmislite što mislite da će biti drugačije u vašoj vezi, odlučite li je obnoviti.

Parovi koji prekinuo često imaju različite stilove komunikacije i nikada ne nauče kako razgovarati jedno s drugim na zdrav način.

“Obje strane pokušavaju pobijediti u svađi, jedna ne sluša drugu niti je pokušava razumjeti ili doći do nekog rješenja. Prethodna nevjera, problemi s ovisnošću, ljubomora i ogorčenost, pitanja su koja bi oni koji preispituju svoju vezu trebali razmotriti prije, nego što ponovno budu zajedno”, objašnjava licencirani bračni terapeut Mark Williams za portal Business Insider.

“Prvo pitanje koje se nameće je: Zbog čega veza nije uspjela prvi put?“, kaže Williams i dodaje da o tome treba moći otvoreno i iskreno razgovarati s drugom stranom kako se ne bi ponovile pogreške.

Ako se dvoje ljudi voli i oboje su predani tome da stvari funkcioniraju, da se mijenjaju ili rade na svojim osobnim problemima, postoji dobra šansa da bi mogli riješiti stvari, ali svaka osoba, vjerujem, mora preuzeti odgovornost bez obzira na njihov doprinos ranijem prekidu”, dodaje.

Budite sigurni da želite ponovno biti zajedno jer vaš bivši donosi nešto posebno u vaš život, a ne zato što ste usamljeni ili vam je ugodno s tom osobom. Nije jednostavno početi odlaziti na spojeve i upoznavati nove ljude pa čovjek sam sebe zavarava da mu je ondje, odakle je otišao, ipak lijepo”, upozorava terapeut.

Za uspjeh nove stare veze najvažnije je razumjeti vlastite motive i ući u nju isključivo jer ste shvatili, a i druga strana isto, da ste jedno drugome najbolji, da ste naučili lekcije iz prošlost i spremni ste u potpunosti posvetiti se jedno drugome. Na sva ova pitanja trebalo bi imati jasan odgovor prije, no što se vratite u zagrljaj svojoj (bivšoj) ljubavi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 3 tjedna

Pa gle, ako ti jedan bivši napravi dijete s tvojom sestrom, koja je hebala sve tvoje momke koje si ikad imala, a drugi s tvojom rodicom koja je bila prostitutka, onda naravno znači da ti nisi normalna ili je možda ipak nešto treće u pitanju?