“Ljubav se ne kupuje”: Prošećite danas virtualno trima skloništima i zaljubite se u tople pseće oči koje čekaju svog vlasnika

Mreža za zaštitu životinja – projekt udruge Prijatelji životinja koji okuplja više od 50 udruga u Hrvatskoj – organizira kampanju „Ljubav se ne kupuje”.  Naime, u srijedu 5. svibnja 2021. s početkom u 19 sati na Facebook stranici Mreže za zaštitu životinja, novinarka, urednica i ljubiteljica životinja Mirna Dvorščak predstavit će tri hrvatska skloništa čiji vrijedan rad pridonosi popularizaciji udomljavanja i odgovorne skrbi za životinje.

Predstavnice Skloništa Prijatelji iz Čakovca, skloništa i utočišta Farmica iz Našica i Azila Udruge Pobjede iz Osijeka kroz spontani, neformalni razgovor s moderatoricom Mirnom približit će gledateljima svoju svakodnevicu sa zbrinutim životinjama i pokazati zašto je udomljavanje najplemenitija opcija.

U prijenosu uživo proći će svojim skloništima i predstaviti neodoljive njuške koje čekaju svoj dom.

„Želimo senzibilizirati javnost zašto je važno da ljudi ne kupuju životinje, već ih udomljuju te predstaviti neka od skloništa koja su primjer svima kako kvalitetno brinuti o napuštenim životinjama. Udruge koje vode skloništa itekako znaju da se ljubav ne kupuje jer su dosad spasile i udomile na desetke tisuća pasa”, kažu iz Mreže za zaštitu životinja.

Navode vrlo poticajne razloge za udomljavanje: brinut ćete o životinji kojoj je pružena veterinarska skrb, kastrirana je i mikročipirana; možete naći pse razne dobi, veličina, boja i karakteristika; učinit ćete nesebičan humani čin te dobiti bezuvjetnu ljubav i zahvalnost.

 

Mreža za zaštitu životinja organizira virtualnu šetnju trima skloništima da se ljudima približi tema o napuštenim životinjama. Na slici: Pas iz azila Prijatelji Čakovec. Photo: Mreža

Vrijedne ruke volontera i uposlenika azila

Lucija Baraban, članica Udruge Pobjede koja vodi osječki azil u Nemetinu, pokazat će kako vrijedne ruke volontera i uposlenika Azila nastoje uljepšati svakodnevicu napuštenim četveronošcima čiji se broj rijetko spušta ispod 200. Njihov azil, omiljen u cijeloj Hrvatskoj, bio je veliko nadahnuće za Ivanu Varkonji, voditeljicu Farmice koja je osnovana sa svrhom zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih, zlostavljanih i ranjenih životinja te promicanja njihovih prava. Na tome svesrdno rade pa ne samo da se trude pružati napuštenim ili odbačenim životinjama bolji standard života i skrb o zdravlju dok se za njih ne nađe prikladan udomitelj nego su i trajno utočište mnogim spašenim životinjama s farma.

Monika Hudin, potpredsjednica udruge ZEU Prijatelji životinja i prirode i čakovečkog Skloništa Prijatelji, govorit će o važnosti djelovanja Skloništa kao vodeće neprofitne organizacije za zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja u Međimurskoj županiji. Svojim aktivnim djelovanjem promiču prava životinja, potiču njihovu zaštitu i skrb te zbrinjavaju velik broj napuštenih pasa. Uz promociju udomljavanja, educiraju građane da se prema životinjama odnose suosjećajno, čovječno i odgovorno.

Iz Mreže za zaštitu životinja apeliraju na građane da ne napuštaju životinje, da udomljavaju pse i mačke umjesto da ih kupuju i da pomognu skloništima odgovornim ponašanjem kako bi ona mogla uspješno udomljavati odbačene životinje.

Pozivaju sve da 5. 5. 2021. u 19 sati na Facebooku Mreže www.facebook.com/mreza.za.zastitu.zivotinja virtualno prošeću našim trima skloništima.

Možda se zaljube u neke tople pseće oči i drage njuške te požele i sami pružiti dom nekome od njih.

Komentiraj