LJETO NIJE GOTOVO: Počinje tjedan vrućina, temperatura raste do 33 stupnja Celzijeva

Sanjin Strukic/PIXSELL

Lijepo i sunčano vrijeme uljepšalo je vikend većini Hrvatske, no ponedjeljak donosi još više sunca i topline. Ovaj tjedan obilježit će prilično visoke temperature za ovo doba godine, pa će se tako živa u termometru sredinom tjedna popesti i do 33 stupnja Celzijeva.

Danas na istoku i osobito jugu pretežno, a drugdje djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ponegdje na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno i pretežno oblačno s kišom i grmljavinom, a poneki je pljusak poslijepodne moguć i u središnjim predjelima te u sjevernoj Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren, u gorju mjestimice i jak jugozapadni i južni, na krajnjem istoku jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 °C, malo niža ponegdje u Lici i Gorskome kotaru.

Meteoalarm je obojao gospićko, kninsko, riječko i splitsko područje žutom bojom, najavljujući vrlo jako, a mjestimice i olujno jugo. Najjači udari vjetra mogli bi se kretati i do 65 kilometara na sat.

Kako dani ovog tjedna budu odmicali, temperatura će rasti. Tako bi Zagreb sutra mogao mjeriti do 28 stupnjeva, kao i ostatak kopnene Hrvatske. Temperatura u Slavoniji popet će se i do 30 stupnjeva Celzijevih. Nešto svježije bit će jedino u Gorskom Kotaru i Lici, otprilike 20-ak stupnjeva Celzijevih. Split će sutra mjeriti oko 27 stupnjeva Celzijevih, a slične će temperature grijati i ostatak Jadrana.

Vrhunac stiže u četvrtak, kada će se temperature popeti i do 32, odnosno 33 stupnja Celzijeva. Već ujutro će minimalna temperatura u Zagrebu iznositi 19 stupnjeva Celzijeva, a do kraj dana metropola bi prema prognozama trebala mjeriti 32 stupnja Celzijeva. Jednake ili slične temperature grijat će i ostatak kopnenog dijela zemlje, osim Gorskog kotara i Like.

Split bi u četvrtak trebao mjeriti 33 stupnja Celzijeva, kao i Šibenik. Ostatak gradova na obali mjerit će koji stupanj niže temperature.

Komentiraj