Ljetne noći teatra EXIT u Zagrebu

Jubilarne, desete Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, traju od 27. 6. do 3. 8. 2019., a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u MUO-u bit će izvedena 23 naslova, a program će 27. 6. u 21 sat otvoriti nagrađivana predstava ‘’Pluća’’ Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su ‘’SHAKEspeare na Exit’’, ‘’Ja, tata!’’, ‘’Kako misliš mene nema?!’’, ‘’Pluća’’, ‘’Konstelacije’’, ‘’Izložak br. 49’’, ‘’Voliš li me?’’, ‘’Cabaret – koncert za žlice i gitaru’’, ‘’CABAres CABArei’’, ‘’Balon’’, ‘’Münchhausen’’ itd., publika će moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Atelje 212 iz Beograda predstavit će se s komedijom ‘’Režim ljubavi’’ Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar – SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH ‘’Jedvanosimsoboakalomistobo’’ Aleša Kurta i Nejre Bajrić. Publika će moći pogledati i dvije splitske predstave; monodramu ‘’Domaši’’ prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić te intimnu i potresnu predstavu HNK Split ‘’Obitelj’’ Denisa Kellyja u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba na Ljetnim noćima gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom ‘’Hörspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)’’, čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom produkcijom ‘’San ivanjske noći’’ Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s monodramom ‘’Mistero Buffo’’ Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom ‘’Nora – trenutak pobune’’ Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave ‘’Buđenje Brada Bircha’’ u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019.

Komentiraj