Ljestvicu najbogatijih predvode tehnološki divovi: Jeff Bezos prva osoba ‘teška’ preko 200 milijardi dolara

 

Osnivač najveće svjetske internet trgovine Amazona Jeff Bezos (56) najbogatiji je čovjek na svijetu. Unatoč pandemijom izazvanoj ekonomskoj krizi, recesiji koja polako zahvaća svjetska gospodarstva te nedavnom razvodu u kojem je ostao bez dijela imovine, njegovo bogatstvo samo nastavlja rasti.

Tako je u srijedu procijenjeno da je Bezos ‘težak’ nevjerojatnih 202 milijarde dolara, objavio je Bloomberg Billionaires Index. Dionice Amazona ponovno su skočile, a Bezos je, navodi se od siječnja ove godine bogatiji za 87 milijardi dolara.

Bezos je, prema ovoj ljestvici, za više od 80 milijardi dolara bogatiji od Billa Gatesa, koji se nalazi na drugom mjestu. Njegovo se, pak, bogatstvo procjenjuje na 124 milijarde dolara, prenosi CNN.

Prva osoba koja je u povijesti premašila 100 milijardi dolara bio je Bill Gates, direktor Microsofta, softverske tvrtke koju je pokrenuo s Paulom Allenom. bilo je to 1999. godine, a 21 godinu kasnije dvostruko više vrijedi Bezos. U povijesti će ostati, između ostalog, upisan kao prva osoba s osobnim bogatstvom procijenjenim na vrijednost višu od 200 milijardi američkih dolara.

Dodajmo da je veliki skok zabilježio i Elon Musk, koji se popeo na četvrto mjesto s nešto više od 100 milijardi dolara, i to zahvaljujući rastu dionicama Tesle. Na trećem je mjestu osnivač Facebooka Mark Zuckerberg s oko 115 mmilijardi dolara.

Komentiraj