Lizzo porekla sve optužbe u vezi uznemiravanja i vrijeđanja svojih bivših plesačica

Autor:

Lizzo

Tri bivše plesačice Melisse Viviane Jefferson, poznatije po umjetničkom imenu Lizzo, tužile su je za seksualno uznemiravanje, diskriminaciju zbog invaliditeta i rasno uznemiravanje, što je ona sve odbacila i nazvala smiješnim.

U svom odgovoru na tužbu podnesenom sudu u Los Angelesu, Lizzo i njezini odvjetnici također su zatražili odbacivanje tužbe, dok su, kao i tužitelji, zahtijevali suđenje pred porotom.

Plesačice Arianna Davis, Crystal Williams i Noelle Rodriguez tužile su Lizzo, produkcijsku tvrtku Big Grrrl Big Touring i voditeljicu plesne skupine Shirlene Quigley. Optužile su Lizzo za seksualno uznemiravanje, diskriminaciju zbog invaliditeta, rasno uznemiravanje i stvaranje neprijateljskog radnog okruženja. Nakon što je tužba dospjela u javnost, Lizzo je putem društvenih mreža izjavila da negira sve optužbe, nazivajući ih lažnima, nevjerojatnim i nečuvenim.

Njezin odvjetnički tim ovih je dana podnio novu obranu demantirajući sve optužbe objašnjavajući da podnesene tužbe nimalo ne drže vodu, te da su tužiteljice prešutno prihvatile odnosno tolerirale njezino ponašanje kao i one Big Grrrl Touring, producentske kuće i voditeljice plesne skupine Shirlene Quigley.

Nakon toga je oštro reagirao odvjetnik tužiteljica Neama Rahmani te tim povodom izjavio: „Odgovor Lizzo sastoji se samo od šablonskih prigovora koji nemaju nikakve veze sa slučajem. Ipak, ključni zaključak je da Lizzo pristaje na zahtjev naših klijenata za suđenje pred porotom. Veselimo se predstavljanju našeg slučaja na sudu i prepuštamo vijeću njezinih kolega da odluči tko govori istinu, Lizzo i njezinom timu koji nastavljaju sramotiti žrtve i tužitelje i mnogim drugima koji su se javili dijeleći slične priče o zlostavljanju i uznemiravanju.“

Prošli tjedan je i jedna njezina bivša zaposlenica Asha Daniels tužila Lizzo zbog loših radnih uvjeta, navodeći da joj nisu bile dopuštene pauze tijekom 20-satnih smjena. Također je tvrdila da je Amanda Nomura, članica njezinog tima, nazvala crne žene na turneji glupima, beskorisnima i debelima.

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.