Little Simz osvojila prestižnu nagradu Radija BBC 6 za najbolji album godine

Album britansko nigerijske reperice Little Simz ‘Sometimes I Might Be Introvert’ u petak 26. studenog je proglašen najboljim albumom 2021. godine po izboru glazbenih urednika utjecajnog radija BBC 6.

Simbiatu “Simbi” Abisola Abiola Ajikawo odnosno Little Simz povodom priznanja radija BBC6 izjavila je: “Veliko hvala BBC Radio 6 Music što su odabrala moj album ‘Sometimes I Might Be Introvert’ koji je zauzeo prvo mjesto među deset najboljih albuma 2021. godine. Izuzetno sam zahvalan za svu ljubav i podršku!”

Lauren Laverne, glazbena urednica i voditeljica na BBC 6 rekla je povodom proglašenja albuma Little Simz najboljim albumom 2021. godine: “Bila sam veliki obožavatelj Little Simz posljednjih nekoliko godina i imala sam privilegiju razgovarati s njom o njenom radu u nekoliko navrata, na BBC 6 Music. Kad sam početkom ove godine čula njezin album ‘Sometimes I Might Be Introvert’ odmah sam se zaljubila u njega i znala sam da će to za mene biti najbolji album 2021. godine. Oduševljena sam što je osvojio srca i ostalih  glazbenih urednika BBC 6 . Čestitamo Little Simz na još jednoj fantastičnoj ploči.”

Lauren Brennan, urednica glazbenog tima BBC Radio 6 Music rekla je tim povodom: “Nakon još jedne neizvjesne godine za glazbenu industriju, oduševljena sam što je objavljeno toliko jakih albuma. 6 Music posvećen je zagovaranju najšire moguće raznolikosti umjetnika i glazbe koju stvaraju, a širina žanrova i talenata koje podržavamo u programu vidljiva je u albumima koje su odabrali naši urednici i voditelji. Little Simz godinama je cijenjena umjetnica na 6 Music, pa sam presretna što je njezin album ‘Sometimes I Might Be Introvert’ ove godine na vrhu popisa.”

Reperica, pjevačica i glumica Little Simz objavila je svoj prvi album ‘A Curious Tale of Trials + Persons’ 2015. godine. Njen drugi album ‘Stillness in Wonderland’ uslijedio je 2016.  Album iz 2019. ‘Gray Area’ osvojio je nagradu Ivor Novello i NME Awards 2020. za najbolji album i bio je nominiran za Mercury Music Prize. ‘Sometimes I Might Be Introvert’ objavljen je u rujnu ove godine.

U nastavku pogledajte listu deset najboljih albuma radija BBC 6 po izboru njihovih glazbenih urednika:

 1. ‘Collapsed in Sunbeams’ – Arlo Parks
  3. ‘Flat White Moon’ – Field Music
  4. ‘Homecoming’ – Du Blonde
  5. ‘Crawler’ – IDLES
  6. ‘Flock’ – Jane Weaver
  7. ‘Prioritise Pleasure’ – Self Esteem
  8. ‘Promises’ – Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra
  9. ‘Source
  We Move’ – Nubya Garcia
  10. ‘Colourgrade’ – Tirzah

Komentiraj