Lista za Rijeku: “O rezultatima izbora mogla bi odlučiti – epidemija”

Lista za Rijeku dovodi u pitanje regularnost ovogodišnjih lokalnih izbora s obzirom na restriktivne epidemiološke mjere u Primorsko-goranskoj županiji pa stranka u priopćenju u ponedjeljak pita kako će se prikupljati potpisi i održavati kampanja ako se produlje mjere.

Lista za Rijeku javila se u povodu početka dvotjedne karantene u Primorsko-goranskoj županiji, kad je djelovanje institucija svedeno na najnužniju mjeru, a okupljanje građana zabranjeno, ističe ta stranka.

Od županijskih i državnih institucija zaduženih za određivanje mjera epidemiološke zaštite ta stranka traži da odgovore što će se učiniti ako se ne budu mogli osigurati pošteni uvjeti natjecanja za sve političke grupacije koje budu sudjelovale na izborima.

Pita u kakvim će se uvjetima prikupljati potpisi, što zahtijeva kontakt s ljudima, ako u tom trenutku i dalje budu na snazi restriktivne mjere u Primorsko-goranskoj županiji. Lista za Rijeku pita i u kakvim će se uvjetima provoditi službena predizborna kampanja ako se produlje mjere.

“Izvanredne okolnosti u kojima će se održati lokalni i regionalni izbori svakako će utjecati na to tko će u sljedeće četiri godine upravljati općinama, gradovima i županijama”, ističe ta stranka i dodaje kako ne bi bilo u demokratskom duhu da ključni čimbenik koji će odlučivati o njihovim rezultatima bude epidemija.

 

Komentiraj