Lista za Rijeku i Pametno zajedno za primorsko-goransku Županijsku skupštinu

HINA/ Nikša MILETIÆ/

Za ulazak u primorsko-goransku Županijsku skupštinu zajedno se natječu političke stranke Lista za Rijeku i Pametno, a kandidacijsku listu podupiru Nezavisna lista Ksenije Žauhar iz Viškova, Zajednica Srba iz Rijeke i mnogi drugi nezavisni pojedinci, rečeno je u utorak na predstavljanju županijske liste u Rijeci.

Nositelj liste, ujedno predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekao je kako očekuje da će ta lista na temelju osvojenih mjesta odlučivati o većini u Županijskoj skupštini.

Najavio je borbu za decentralizaciju županije, pridržavanje načela da je sposobnost iznad podobnosti pri zapošljavanju te zauzimanje za županiju kao otvorenu regiju u kojoj vrijede nadstandardi uvažavanja i zaštite manjinskih etničkih i jezičnih zajednica uz zaštitu autohtonih vrijednosti i identiteta.

Predstavnica stranke Pametno na kandidacijskoj listi Branka Stanković istaknula je važnost decentralizacije države, smanjenja broja županija i jedinica lokalne samouprave. U Županijskoj skupštini, bude li izabrana, zauzimat će se za promociju važnosti obrazovanja i ravnomjernog razvoja cijele županije.

Predstavnik Zajednice Srba iz Rijeke na listi Milan Popadić ustvrdio je da je suradnja manjinskih zajednica s Listom za Rijeku logična jer ta politička stranka godinama promiče načelo građanskog društva i najvišu razinu zaštite manjina na području Rijeke i regije.

Komentiraj