Goran Stanzl/PIXSELL

LISA NEMEC SUSPENDIRANA NA 4 GODINE “Naravno da ću se žaliti CAS-u, nisam dobila pravedno saslušanje”

Hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec suspendirana je iz atletike na četiri godine zbog dopinga, objavio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping na svojim stranicama.

“Stegovno vijeće smatra nedvojbeno utvrđenim da je 6. listopada 2015. godine na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Zagrebu, u urinu sportašice, analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT), utvrđeno prisustvo zabranjene tvari rekombinantnog eritropoetina (kategorija S2.1. agonisti eritropoetinskih receptora)”, navodi se u izvještaju.

Nemec je tako prekršila odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, a napominju kako nije dokazala da je kršenje antidopinšđkog pravila bilo nenamjerno. Suspenzija joj završava 28. listopada 2019. godine.

Nemec ima rok od 21 dan da se želi CAS-u.

Suspenziju je komentirala i Nemec na svom Facebook prfilu. “Nakon četiri tjedna od saslušanja, na moje iznenađenje donesena je odluka, koja nažalost nije u moju korist. Kao prvo želim reći da sam nevina, čak sam išla na poligraf kako bih to dokazala. Jako sam razočarana jer nisam dobila pravedno saslušanje od strane HZTA”, piše hrvatska maratonka.

“Nije mi dato pravo u obrani na ispitivanje suprotne strane, niti su mi dali svu dokumentaciju koju sam ih tražila. Time su prekršena moja temeljna ljudska prava. Naravno da ću se žaliti na takvu odluku CAS-u (Međunarodnom sportskom sudu) u Lausanni gdje ću dobiti stvarno neovisno suđenje gdje će HZTA morati objasniti propuste svoje dopinške kontrolorke prilikom uzimanja urina”, nastavlja.

Napisala je i kako je podignula kaznenu prijavu u vezi ovog slučaja. “Žao mi je da se takve stvari mogu dogodit u Hrvatskoj gdje se naveliko šteti i imenu hrvatske atletike u svijetu”, poručila je.

Imala sam potrebu napisati ovu objavu kako bih svima vama rasvijetlila što se događalo u proteklim mjesecima. Ne mogu ić…

Posted by Lisa Nemec on Tuesday, February 2, 2016

Komentiraj