Lipa pozdravlja najave smanjenja poreza

 

Udruga poreznih obveznika Lipa pozdravlja najave smanjenja poreza na dohodak i dobit koja bi trebala krenuti od početka sljedeće godine, kaže se u utorak u priopćenju udruge.

“Lipa navodi da ćemo, prema najavama, osim smanjenja stopa poreza na dohodak s 36 na 30 posto te s 24 na 20 posto, u sljedeću godinu ući i s nižom stopom PDV-a na hranu za sve prehrambene proizvode koji se sada oporezuju s 25 posto.

“Udruga Lipa kontinuirano se zalaže za manje porezno opterećenje te podržava tu inicijativu. U ovom trenutku krize i neizvjesnosti to je dobar znak da sljedeća vlada neće ponoviti pogreške nekih prethodnih koje su krizu pojačale podizanjem poreza u najgorem mogućem trenutku”, kaže se u priopćenju.

Udruga je, navodi se, sa svim svojim aktivnostima, kroz pet godine postojanja, pokazala koliko važnim smatra provedbu predugo odgađanih reformi te da je jedna od kolateralnih posljedica tih odgađanja masovni odljev najproduktivnijeg dijela radno aktivnog stanovništva.

Spomenuta najava, smatraju u Udruzi poreznih obveznika, “budi nadu da će vlada koja će se uskoro formirati imati više hrabrosti za provođenje toliko puta obećanih, a nikad provedenih reformi javne uprave, pravosuđa, zdravstva, mirovinskog sustava i sl”.

Lipa smatra da je trenutak u kojem Hrvatska sa stabilnom vladom ulazi u ERM 2 (tečajni mehanizam pripreme za ulazak u Eurozonu) idealan za provođenje predugo odgađanih i “više no ikad potrebnih reformi”.

Komentiraj