Bivši ministar financija Slavko Linić u utorak je za emisiju ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao najavu premijera Andreja Plenkovića da će Vlada kupiti MOL-ove dionice Ine te tu naftnu kompaniju tako vratiti Hrvatskoj.

Linić smatra da Inu treba preuzeti u rijelu upravljanja. Dodao je da je MOL pokazao da nije strateški partner i da ga ne zanima proizvodnja i ulaganje u Inu. “Njega zanima samo tržište Ine i to je, sada je jasno, bilo neprijateljsko preuzimanje. To je štetno za Inu i to je razlog da Vlada treba donijeti odluku o preuzimanju upravljanja”, kaže Linić.

Vjeruje da će pregovori biti teški, te da MOL može postavljati nemoguće uvjete i visoke cijene. “Bojim se da rješenje iz proračuna ne postoji. Tada se pojavljuju razne spekulacije. Ja pokušavam jasno poslati poruku, da treba ozbiljno razgovarati o preuzimanju ostalih 6,5 posto koje će donijeti većinsko vlasništvo”, poručio je Linić.

U posljednje vrijeme se spominje i prodaja plinskih polja u Siriji, a Linić kaže kkao se boji da su te informacije podvala MOL-a kako bi mogao opravdati višu cijenu.

Komentiraj