LINIĆ “Ne treba dirati PDV, trebamo uvesti porez na nekretnine”

Nacional

Bvši ministar financija Slavko Linić u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije kazao kako PDV ne treba dirati, već uvesti porez na nekretnine.

“Dok god ne shvatimo da trebamo imati 300.000 ljudi više zaposlenih, nećemo imati dovoljno sredstava u mirovinskom fondu. Dodatni porez mora biti porez na nekretnine ili imovinu. Bez takvih reformi, nema izlaza”, smatra Linić.

Dodao je da tih pet posto nitko neće osjetiti jer podzetnici neće smanjiti svoje cijene. “Uvođenje međustope ili nulte stope bi osjetili. Jasno je da ne treba dirati PDV, idemo na stopu zdravstvenog osiguranja i da smanjimo presiju na plaće”, kazao je i dodao da nije za to da država donosi odluke na teret poslodavaca, već da se smanjuje stopa zdravstvenog osiguranja. “Tog trenutka ćete imati mogućnost da se dižu plaće”, poručio je.

“Nama nedostaje radne snage, ja bih rješenje tražio kroz prijevremeno umirovljene ljude – zašto oni ne bi mogli opet raditi? Vratimo umirovljenike – one koji su umirovljeni zbog reformi, privatizacije, bili u vojsci i policiji, vratimo ih u rad, da imaju manje doprinose i da imaju pravo na mirovinu i raditi, a ne da ako netko ide raditi i uzme mu se mirovina”, zaključio je Linić.

Komentiraj