Linda McCartney umrla je prije 23 godine, Paul je priznao da je plakao godinu dana

Paul McCartney, britanski glazbenik  i član legendarnih The Beatlesa, pričao je da je nakon smrti svoje supruge Linde plakao godinu dana. Linda McCartney, čuvena fotografkinja i Paulova prva supruga, preminula je 17. travnja 1998. godine od raka dojke. Imala je samo 56 godina.

Paulova majka Mary preminula je od iste bolesti u 47. godini života, kada je on imao samo 14 godina. “I mama i Linda umrle su od iste bolesti. Tada nismo imali pojma od čega je mama umrla, jer nitko nije pričao o tome. Samo je umrla. Najgora stvar je bila to što su svi to veoma stoički podnosili, svi su se dobro držali, a onda biste jedne večeri čuli mog oca kako plače u susjednoj sobi. To je bilo tragično budući da ga nikada ranije nismo čuli kako plače. Bila je to tiha, intimna žalost”, ispričao je Paul McCartney.

Njegova žalost za Lindom, kako je priznao, bila je daleko otvorenija. “Mislim da sam plakao godinu dana, tu i tamo. Očekujete da će osoba koju volite ušetati u prostoriju, zato što ste toliko navikli na nju. Mnogo sam plakao. Bilo je gotovo sramotno, osim što se činilo da je to jedino što možete činiti. Mislim da Linda ni u jednom trenutku nije znala da umire. Obitelj je obično ta koja odlučuje hoće li nekome reći da je na samrti i liječnici nemaju nikakav utjecaj na odluku obitelji. Razgovarao sam s liječnikom i on mi je rekao da misli kako ne vjeruje da bi Linda htjela znati koliko je zapravo teško bolesna. Rekao mi je da je Linda toliko jaka i optimistična i da joj uopće ne bi pomoglo da joj kažem istinu. Borila se do samog kraja. Čak i dan prije smrti išla je jahati.”

 

 

Komentiraj