Tork

Linda Lundgren i brend Tork otkrivaju tajne o usklađivanju hrane i boje ubrusa

Stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren i brend Tork sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

“Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode? Odgovor nije više jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima“, naglašava Linda Lundgren, profesionalna stilistica za hranu i kuharica.

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa. Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne sa jelima uz koja se poslužuju. Kako bi se pomoglo voditeljima restorana i obiteljima da posluže obrok koji bi doprinio boljem doživljaju gosta ili člana obitelji te učinio Božićnu večeru intimnijom, brošura pokazuje kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.

Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa sa jelima u zelenoj boji poput salata ili klica. Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.

O Lindi Lundgren: 

Linda Lundgren je švedska stilistica za hranu i kuharica. Kombinirajući stručnost u okusu i stilu savjetuje klijente, uključujući prestižne švedske restorane Nook i Agrikultur, kao i brojne međunarodne tvrtke u prehrambenoj industriji. L. Lundgren je redoviti suradnik gastronomskih i lifestyle časopisa te je napisala nekoliko knjiga o hrani.

Komentiraj