“Lijepo je bilo vidjeti premijera u Delnicama, ali…”

HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je u Saboru poručio kako državi zamjera što još uvijek nije donijela zakon o potpomognutim područjima, te dodao da je Hrvatska, u većem dijelu, nespremno dočekala ove vremenske uvjete.

“Posebno se odnosi na područja koja su zapostavljena od države. Lijepo je bilo vidjeti premijera u Delnicama i vojsku u Gorskom kotaru, ali velik dio područja je okovan ledom”, poručio je sa saborske govornice Pupovac.

“Za neke ljude u odsječenim krajevima ne znamo jesu li živi ili mrtvi. To pokazuje našu tehničku nespremnost i našu ljudsku neempatičnost, kao društva. Kao da se ne radi o našim ljudima i našim krajevima! Srećom ima ljudi koji su bili spremni reagirati”, dodao je.

Naglasio je da treba zahvaliti hrvatskoj vojsci i ministru obrane Damir Krstičeviću, koji su došli i pomogli na području Gračaca. “Postoje i područja u koja ne mogu ući, poput pograničnih mjesta. Moramo nešto učiniti da se tim ljudima pomogne! Iako nisu atraktivni za velike stranke, to su ljudi! Živjeti na tim područjima je samo po sebi otežavajuća okolnost. Onaj koji živi u Lapcu ili Gračacu, taj bi trebao svako jutro kad se probudi vidjeti sto maraka. Samo zato što živi tamo, kao da je osuđen živjeti tamo”, istaknuo je, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj