Liječnik: “Već sam se cijepio, a platforma Cijepise ponovno je prihvatila moju prijavu za novi termin”

Odnos toplo-hladno između ministra zdravstva Vilija Beroša i liječnika koji provode cijepljenje nastavlja se.

Ministar aplikaciju Cijepise i dalje brani, no priznaje da na nju nije ponosan. Još jučer za propuste je Ministarstvo krivilo obiteljske liječnike, a danas pred kamerom Dnevnika Nove TV – novi apsurd! Ni liječnici koji su se cijepili nisu evidentirani u sustavu aplikacije Cijepise.

Naime, Nova TV je zabilježila u ordinaciji dr. Leonarda Bressana da se liječnik, koji se već cijepio, uspio prijaviti na termin za cijepljenje.

”Meni prihvaća cijepljenje. Kako može prihvatiti moje cijepljenje po mom OIB-u ako sam ja već cijepljen”, upitao se liječnik.

”To mi dokazuje da baza podataka tog portala cijepise.zdravlje.hr nije povezana i usklađena s bazom HZJZ u koju sam upisan kad sam cijepljen”, istaknuo je obiteljski liječnik Leonardo Bressan iz KOHOM-a.

Koje su onda liječnicima uopće koristiti od aplikacije? Podatke s Cijepi se mogu dohvatiti i ti su pacijenti označeni zelenom bojom.

”Tu vidimo redni broj kad se pacijent sam prijavio i to je to. Ništa više”, pokazao je Bressan. Jer za prijavu na punkt opet trebaju koristiti sustav e-naručivanje, baš kao i za sve druge pretrage i preglede.

Beroš kaže da funkcionira, ali nije ponosan na platformu

Ministar zdravstva Beroš ipak drži da je sve pod kontrolom.

”Moram reći da nije istina da platforma ne funkcionira. Ona funkcionira, možda ne onako kako smo željeli u potpunosti, ali dovoljno da zadovolji izazove cijepljenja u ovom trenutku. Nisam rekao da sam posebno ponosan na platformu, što i nisam jer određenih manjkavosti ima”, priznao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Očekuje da će se sve otkloniti do dolaska većeg broja cjepiva, kada na red dođu mlađi, jer bi platforma tek tada trebala pokazati svoju svrhu.

Ipak, mnogi smatraju da je loše što nadležno ministarstvo za svoje neuspjehe krivi županijske zavode i liječnike.

”Žalosti ta činjenica da ministar proziva zavode jer su oni ti koji su zajedno s COVID bolnicama i liječnicima iznijeli teret korone na svojim leđima i sada cijepljenje i isto tako provode cijepljenja. Ružan osjećaj”, kazao je Leo Šunjić, ravnatelj ZJZ-a Zagrebačke županije.

Komentiraj