Liječnik koji je operirao ranjenog policajca: “Pred njim su mjeseci oporavka”

Zvonimir Puljiz, liječnik u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je smješten policajac ranjen jučerašnjim napadom vatrenim oružjem na Markovu trgu, rekao je da je policajac danas dobro.

“On je pri svijesti još od jučer nakon operacije, razbudio se. Danas će još biti u intenzivnoj njezi, gdje je dobio maksimalno dobru skrb i ne žali se na neke bolove”, kazao je Puljiz za N1 i dodao da očekuje da bi ranjenog policajca tijekom dana mogli premjestiti na odjel.

“Operacije su prošle dobro, s tim što se radi o kompliciranim ozljedama lijeve ruke. Za konačne ishode još se trebamo strpiti, ali očekujemo da će se ta lijeva ruka dobro oporaviti, samo što predstoji višemjesečni oporavak”, poručio je.

Policajca još čekaju neki manji zahvati. “Radilo se o prostrijelnim ranama koje su obrađivane po principu ratne kirurgije. Bit će potrebne još neke dorade rana, promjena fanjskog fiksatora u unutarnji. Čeka ga još niz manjih postupaka i, naravno, sljedećih mjeseci i intenzivna rehabilitacija”, istaknuo je liječnik i zaključio da će policajac u bolnici provesti još tjedan ili dva.

Komentiraj