Majka 11-mjesečne bebe koju je liječnik na hitnoj u Novskoj odbio pregledati, Ana Filipović, otkrila je Indexu što se sve događalo te večeri.

Podsjetimo, Filipović je sa subote na nedjelju u pola 3 u noći s 11-mjesečnim sinom stigla na Hitnu nakon što je dječak počeo otežano disati te su mu izbijale crvene fleke po tijelu. Liječnik je odbio pregledati njenog sina, s riječima da “što mu on tu može i neka ode ujutro pedijatru”.

Liječnik je nakon toga napisao nalaz, u kojem je stajalo da je on dijete pregledao, no isti je odbila uzeti i s djetetom otišla u 45 minuta udaljenu Opću bolnicu u Pakrac. Ondje su dijete pregledali i to na hitnom odjelu pedijatrije te ustanovili da ima alergijsku reakciju na hranu.

Index je pokušao doći do voditelja ispostave Hitne u Novskoj, Tomislava Cikojevića. Dobili su informaciju da ga danas cijeli dan neće biti na poslu.

Potom su kontaktirali Cikojevićevog nadređenog, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije (SMŽ), Tomislava Fabijanića, koji je stao u obranu kolege, tvrdeći kako majka ne govori istinu.

Komentiraj