Al Bello

‘Life Of Agony’ stižu u Tvornicu kulture

‘Life Of Agony’, kultna njujorška alt-metal četvorka, dolazi 24. listopada u zagrebačku Tvornicu kulture na svoje prvo hrvatsko gostovanje.

Mitsko ime američke i svjetske nezavisne scene dolazi u Hrvatsku u sklopu aktualne turneje ‘Rise Of The Underground’ koja prati prošlogodišnji album ”A Place Where There’s No More Pain”.

Grupa predvođena pjevačicom Minom Caputo, gitaristom Joey Z-em i basistom Alanom Robertom osnovana je 1989. godine, a svijet osvojila fantastičnim debutom “River Runs Red” iz 1993. godine, izdanjem kojeg je Rolling Stone uvrstio među 100 najboljih metal albuma svih vremena.

U istom desetljeću objavili su još dva albuma, “Ugly” i “Soul Searching Sun”, nakon čega su se prvi put razišli.

Prvi reunion trajao je od 2003. do 2011. godine tijekom kojih su izbacili ploču “Broken Valley”. Drugi reunion započet je 2014. i dosad je donio hvaljen album ”A Place Where There’s No More Pain” te novitet na tradicionalno najnestabinijoj poziciji u bendu. Trojci se u siječnju pridružila bubnjarka Veronica Bellino koja je dosad nastupala s Jeffom Beckom i Richiem Samborom.

Bend je još u 90-tima, kroz svega tri albuma stvorio izuzetno jaku i vjernu fan bazu zahvativši metal i grunge publiku, ali i surađujući i nastupajući s izvođačima kao što su Metallica, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Biohazard, Megadeth i mnogi drugi.

FOTO: Al Bello

Komentiraj