Lidl Hrvatska

Lidl povećao plaće zaposlenicima u trgovinama i skladištima

Uprava Lidla Hrvatska, jednog od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, donijela je odluku o povećanju bruto plaće u prosjeku od 8.5 posto svojim zaposlenicima koji rade u trgovinama i skladištima. Ovom odlukom, povećanje plaće osjetit će 1 792 zaposlena u ukupno 93 Lidlove trgovine u cijeloj Hrvatskoj te u dva logističko-distributivna centra u Jastrebarskom i Perušiću.

Kada je riječ o plaćama, Lidl Hrvatska predvodi u visini ukupnih primanja u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, a ovim je potezom još jednom pokazao da su mu zaposlenici najvrijedniji potencijal, u koji vrijedi ulagati. Ovo povećanje plaća zaposlenika tek je jedno u nizu od početka poslovanja u Hrvatskoj.

U prošloj poslovnoj godini, koja je bila iznimno uspješna, u skladu s rastom kompanije i širenjem trgovačke mreže i poslovanja, Lidl je zaposlio 463 nova radnika u svim područjima poslovanja – u trgovinama, logističko-distributivnim centrima te centrali.

Trgovački lanac Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedna je od vodećih tvrtki u prehrambenoj maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Lidl je zastupljen u 30 zemalja širom svijeta, a trenutno ima 10 000 trgovina i više od 150 distribucijskih centara u 28 zemalja Europe.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 93 trgovine i dva logističko-distributivna centra te zaposlivši gotovo 2 200 zaposlenika

Komentiraj