Trgovački lanac Lidl Hrvatska uključio se u projekt Udruge Portal dobrote – ‘Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’, koji za cilj ima osigurati godišnju prehranu u školi, školarcima u potrebi.

Lidl će tako od 16. listopada do 12. studenog od svake prodane bočice Saguaro vode donirati 20 lipa za ovaj hvalevrijedan projekt, a uključiti se možete kupnjom u bilo kojoj Lidlovoj trgovini. Sav prikupljeni novac bit će doniran Udruzi Portal dobrote, a sredstvima će se pomoći školarcima iz više srednjih škola diljem Hrvatske.

Projekt ‘Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’ započeo je 2014. godine, isprva kao samostalna inicijativa Udruge Portal dobrote. Cilj je bio pomoći djeci koja nemaju pravo na besplatnu prehranu u školi, jer njihove obitelji nisu primatelji socijalne pomoći, ali su zbog različitih životnih okolnosti financijski ugroženi. Riječ je o djeci koja često ne jedu ništa u školi, jer roditelji nemaju dovoljno novca da im financiraju obroke u školskoj kuhinji.

Za osnovnoškolce koji se nalaze u ovakvoj situaciji, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odnedavno raspisuje natječaj.

Portal dobrote nastavlja s projektom ‘Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’ u srednjim školama, u kojima također postoji velika potreba, a nisu obuhvaćene ovim natječajem, niti imaju pravo na besplatnu prehranu, čak i ako su obitelji primatelji socijalne pomoći.

Udruga Portal dobrote djeluje od 2014. godine kroz niz humanitarnih inicijativa kao što su ‘Kruh za poslije’, ‘Jakna viška’, ‘Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’, ‘Štandovi dobrote’ itd. Djelovanje udruge usmjereno je pomaganju, vraćanju dostojanstva, ali i uključivanju cijele zajednice. Dobitnici su državne Nagrade za promicanje prava djeteta 2015. godinu i Ponos Hrvatske 2015. godine.

Od malih koraka započinju velike promjene pa tako svatko od nas može pomoći da djeca u potrebi imaju obrok u školi. Podsjećamo, od 16. listopada do 12. studenog od svake prodane bočice Saguaro vode Lidl će donirati 20 lipa za projekt Udruge Portal dobrote.

Komentiraj