Lidija Bajuk dobila nagradu Zvonimir Golob

Screenshot/YouTube

Pjesnikinja, kantautorica i etnologinja Lidija Bajuk iz Zagreba dobitnica je Nagrade Zvonimir Golob za 2018. godinu, za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.).

Nagrada joj pripada za pjesmu „Z tvojih rok“, koja je pisana specifičnom međimurskom kajkavštinom, visoko izbrušena izraza i slojevite strukture.

Na natječaj koji kontinuirano organizira UHBDR91., svoje radove poslalo je 284 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke…, a pristiglo je više od 800 pjesama.

Zbog velikog broja pristiglih radova Prosudbeni sud u sustavu: Božica Jelušić, predsjednica, Josip Palada i Mladen Pavković, odlučio je da se pohvale i radovi: Mirne Weber (Varaždin), Berke Nezić (Vodice), Aleksandra Horvata (Ludbreg), Stanka Zovka (Mostar) i Frančeske Liebmann (Vogau, Austrija).

Lidiji Bajuk nagrada će biti uručena 19. veljače u Društva hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu, na obljetnicu rođenja Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače, 1927.-Zagreb, 1. lipnja 1997.).

Prošle godine ovu nagradu dobio je pjesnik Drago Štambuk.

Komentiraj