LICUL ‘Ako pobijedim na izborima mijenjam prostorni plan i ukidam golf na Muzilu’

Dusko Marusic/PIXSELL

Kandidat za pulskog gradonačelnika koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS na lokalnim izborima, Mauricio Licul, izjavio je u srijedu ispred ulaza na Muzil u Puli, kako će jedno od prvih prostorno planskih pitanja, ako pobijedi na izborima, biti izmjena prostornog plana Muzila, odnosno ukidanje golfa.

Kroz savjetodavni referendum će se odlučiti o budućnosti i namjeni Muzila, rekao je Licul na konferenciji za novinare.

“U svom dosadašnjem radu u Gradskom vijeću najčešće sam okupljao kompletnu oporbu oko kvalitetnih prijedloga koje je podnosio u gradskom vijeću. Tako je bilo i kada se izglasavao prostorni plan koji obuhvaća Muzil, premda je i tada oporba nadglasana”, ustvrdio je Licul. Dodao je da će “mehanizam savjetodavnog referenduma koristiti i za druga pitanja od važnosti za Pulu”, jer će se time, kako kaže, “ekonomično i kvalitetno odrediti želje, potrebe i interese građana”.

Po njegovim riječima jedan od najboljih primjera za provođenje referenduma jest upravo upravljanje i davanje namjene prostoru poput Muzila koji je površinom velik kao jedna petina Pule.

Stoga, smatra Licul, od 21. svibnja ove godine otvorit će se mogućnost predstavnicima inicijativa, udruga ili sličnih organiziranih skupina da se o određenim problemima jasno izraze u Gradskom vijeću prije rasprava.

“Više se neće dogoditi da nam netko doslovno u planove ‘uvali’ golf terene na 70 hektara. Građanima Pule nisu potrebni megalomanski projekti poput Golfa na Muzilu, nama je potrebna realnost u iskorištavanju svih resursa i komparativnih prednosti koje imamo pred gradovima u našem okruženju”, rekao je kandidat koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS za pulskog gradonačelnika  Mauricio Licul ,dodavši da se “samo zajedničkim snagama i voljom može otvoriti Muzil svim građanima”.

Komentiraj