Ličko-senjska policija ovoga ljeta imala pune ruke posla

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Policijska uprava Ličko-senjska pohvalila se u petak da je širom županije u dva ljetna mjeseca razriješila niz slučajeva u kojima je, među ostalim, uhvatila razbojnika iz Velike Britanije, prevarante iz Slavonije, trojicu domaćih kradljivaca stoke i 55-godišnjaka iz Perušića koji je unazad godinu dana posjekao i preprodao najmanje 260 stabala bukve.

Početkom tjedna uhvaćen je 20-godišnji razbojnik iz Velike Britanije koji je s motociklističkom kacigom kasno navečer upao u mjenjačnicu u Novalji, iz blagajne ukrao 7600 eura i 2000 čeških kruna i pobjegao, odgurnuvši zaposlenicu mjenjačnice koja ga je pokušala spriječiti.

 

  • U Novalji je otkrivena i 21-godišnjakinja iz Pitomače, osumnjičena da je u četiri navrata između 17. srpnja i 14. kolovoza iz kamp kućice otuđila bankovnu karticu 20-godišnjakinje iz Požege te na bankomatu podigla 5600 kuna. Nakon svakog dizanja novca karticu je uredno vraćala u kamp kućicu svoje žrtve.

 

Policajci iz Otočca su, pak, uhvatili 22-godišnjaka zbog sumnje da je tijekom ljeta počinio šest krađa, provale i “narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora”.

Njihove kolege iz Korenice otkrili su 55-godišnjeg kradljivca kojeg se sumnjiči da je unazad godinu dana kod Plitvičkih Jezera posjekao i preprodao najmanje 260 stabala bukve, odnosno 208 kubika drvne mase, vrijedne oko 130.000 kuna.

Tereti ga se i da je angažirao trojicu državljana Bosne i Hercegovine, bez radne dozvole, da mu u minski sumnjivom području čuvaju stoku, sakupljaju sijeno, te sijeku i utovaruju drva.

Suradnjom policajaca iz Korenice, Gospića i Otočca uhvaćena je trojka, 24-godišnjak iz Perušića, 21-godišnjak iz Široke Kule i 33-godišnjak iz Gospića, za koju se sumnja da je na području Smiljanskog Polja, Podlapače i Krbave provalili u staje i dvojici Gospićana ukrala stoku te ju potom ilegalno prodala mesnicama na području Omiša. Materijalna šteta procijenjena je na više od 50.000 kuna.

Pretpostavlja se da su trojica lopova i u Podlapači ukrali dvije, a u Krbavi jednu kravu. No, one nisu završile u mesnicama već su pronađene kod 47-godišnjaka u Otočcu i vraćene vlasnicima.

Policajci iz Karlobaga imali su posla s 19-godišnjakom s područja Našica i maloljetnikom s područja općine Nova Kapela zbog osnovane sumnje da s još dvojicom muškaraca, za kojima se traga, došli do obiteljske kuće u Lukovom Šugarju, 65-godišnju vlasnicu tražili vode i postavljali joj razna pitanja, te iskoristili njenu nepažnju i iz noćnog ormarića u spavaćoj sobi ukrali 5000 kuna i 130 eura.

U Gospiću je otkriven 59-godišnjak, osumnjičen za malverzacije s bjanko zadužnicama vrijednim 200.000 kuna.

Načelnik Policijske uprave Ličko-senjske Ante Podnar ocijenio je da su policijski rezultati akcije nazvane “Sigurna turistička sezona” u srpnju i kolovozu značajni jer se odnose na velik prostor koji pokrivaju postaje Gospić, Otočac, Korenica, Novalja i Karlobag. Izrazio je zadovoljstvo što su u otkrivanju nekih počinitelja pomogli građani.

Komentiraj