Libanonska vojska u ponedjeljak je objavila da je pronašla protuzrakoplovne projektile i tajno skladište oružja na području kojeg su napustili militanti Islamske države.

U skladištu su pronađeni i minobacači, srednje i teške strojnice, jurišne puške, granate, protutenkovsko oružje, protupješačke mine, improvizirane eksplozivne naprave i streljivo.

Libanonska vojska je u subotu započela operaciju istjerivanja Islamske države iz malene enklave u planinama na granici sa Sirijom.

Sirijska vojska i libanonski Hezbollah provode istodobne, ali odvojene operacije na istom području unutar Sirije.

Prošlomjesečna ofanziva Hezbollaha protjerala je militante radikalne skupine Al Nusra, bivše filijale al Qaede u Siriji, iz susjedne enklave prema pobunjeničkom dijelu Sirije.

Libanonska vojska u petak je objavila da je otkrila i projektile zemlja-zrak u skladištu Al-Nusre u području koje je osvojio Hezbollah, a zatim preuzela vojska.

Komentiraj

FOTO:EPA/Nabil Mounzer
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.