Levčenko: Karl Marx najbolje je opisao Rusiju: ‘Ruski medvjed spreman je na sve, ako osjeti da druga zvjer u šumi ni na što nije spremna’

Bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levčenko u četvrtak je za nacional.hr komentirao izjave bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, s naglaskom na to kako je prije više od sto godina Karl Marx vjerno opisao karakteristike ruske politike.

“Iz Moskve se po koji put odazvao bivši ruski predsjednik, a sadašnji zamjenik Putina u Vijeću nacionalne sigurnosti i obrane Dmitrij Medvedev. On je opet iskočio s prijetnjama. Njemu nije jasno kako će Rusija odgovarati za agresiju protiv Ukrajine, ako ima ogromnu količinu nuklearnog naoružanja. Za njega svi koji i pomišljaju suditi Rusiji za invaziju, naprosto su idioti. Medvedev ima doktorat iz prava s Lenjingradskog sveučilišta, ali je tijekom duge visoke državne službe u RF zaboravio gdje znanje prava samo ometa provedbu političkih odluka Kremlja, kao i da odgovornost za ratne zločine i zločine genocida koje je ruska vojska počinila u Ukrajini nosi ne opći, nego personificirani karakter.

Neće Međunarodni sud za ove zločine suditi Rusiji, nego počiniteljima iz redova ruske okupatorske vojske i nalogodavcima iz Kremlja i Generalnog štaba RF. Nije isključeno da će i Dmitrij Medvedev će osobno odgovarati za počinjenje na teritoriju suverene Ukrajine teških zločina od ruske strane kao agresora i okupatora, inače zemlje članice UN-a i svih međunarodnih organizacija. Tu je i službena Moskva koja narušava glavne principe međunarodnog prava i 200 bilateralnih sporazuma s Kijevom gdje se priznaje državni suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Tako da Međunarodni sud neće biti općenito nad RF, nego nad višim političkim i vojnim rukovodstvom RF. Ako doktor prava Dmitrij Medvedev smatra da posjedovanje nuklearnog oružja oslobađa od bilo koje međunarodne odgovornosti onda to nije norma postojećih pravnih odnosa između država, nego novi izum kremaljske ideologije rusizma kao ruskog fašizma.

Ovdje se snaga prava zamjenjuje s pravom snage, koja bila još u vrijeme neandertalaca, koji su povijesno najduže živjeli baš na sadašnjem ruskom teritoriju, što moguće ima utjecaja na ponašanje ruskog stanovništva i političkog rukovodstva kao direktnih potomaka. Nije čudo da susjedni narodi Ruse zovu kasapi, posebno poslije nekih ratova, koje je vodila Velika Moskovska kneževina kada je ubijala na okupiranim područjima susjednih država, sve redom, od malih, starih, zdravih, bolesnih, silovala žene, djecu, muškarce i starije osobe. Tada je oznaka Z-vjer postala ruskim simbolom, koji je sada opet vraćen. Ruska vojska drži se svojih neandertalskih tradicija. Ali neandertalci se nisu zadržali samo u sadašnjim ruskim teritorijama. Ima sljedbenika primitivaca i na Balkanu. Sada je na glazbenom festivalu u Novom Sada u toku jednog dana netko ispisao nekoliko stotina  oznaka Z-la na ulicama grada, a ukrajinskom bendu Kalush orkestra, koji je pobijedio na Euroviziji, otkazali su izvođenje programa. Neandertalci, kao svojedobno i proleteri svih zemalja, ujedinjuju se.

O proleterima je puno napisao Karl Marx, teoretičar borbe radničke klase, koji je opisujući prava i vladanje svijetom, dosta dao karakteristika tadašnje Rusije, o čemu u Moskvi nikada ne govore.

Tako je Karl Marx napisao: “U krvavoj močvari moskovskog ropstva, a ne u slavi normanske epohe stoji osnutak Rusije … Rusija uzgajana u gadnoj i poniženoj školi mongolskog ropstva. Snažna ona je postala samo zato da bi bila nenadmašna u vještini ropstva. Čak i kad je Rusija postala neovisnom, ona je i nadalje ostala zemlja robova. Politika u Rusiji nepromjenljiva je. Ruske metode i taktika su se mijenjale i mijenjat će se, ali ipak glavni cilj ruske politike je pokoravanje svijeta i upravljanje njime ostaje konstantom”.

“Moskovsko panslavenstvo samo je jedna forma ruskog pokoravanja. Rusija nema nikakvog odnosa prema Kijevskoj Rusi, samo je ukrala naziv u 18. stoljeću, pa ipak drsko traži nasljedstvo na zemlju koja je 800 godina ranije stvorena od nje. Moskovska povijest – to je povijest Horde sašivena prema povijesti Kijevske Rusije bijelim koncem i potpuno falsificirana”.

Tako je vođa međunarodnih proletera napisao o Rusiji. Interesantna je njegova klasifikacija Krimskog rata (1853.-1856.) Rusije s Velikom Britanijom, Francuskom, Sardinskom kraljevinom i Turskom.

“Uvijek vjerna svojom azijskom sistemu trikova varanja, Rusija se poigrava lakovjernošću civiliziranih zemalja… S nadom da kukavičluk i sljepoća vladaju zapadnim zemaljama, Rusija pokušava odmah zastrašiti Europu da bi u prvoj fazi postavili neotesane i apsurdne zahtjeve da bi u drugoj fazi plemenito se odrekla dijela zahtjeva i došla do kompromisa, a u stvari sve to dobila, što je i bio cilj”.

“Ruski medvjed spreman je na sve, ako osjeti da druga zvjer u šumi ni na što nije spremna. Ruski diplomati bacaju zapadnim vladama jednu diplomatsku notu za drugom, kao da bacaju kosti za pse, da mogu dobiti na vremenu i skrenuti im pažnju.

“Zapad nikako da se odluči za jedinstvenu politiku, koja bi istovremeno postigla dva cilja – osiguranje mira i očuvanje vlastitog dostojanstva”.

Evo, to sve Karl Marx piše u svojem radu “Raskrinkavanje diplomatske povijesti 18. stoljeća”, koji je bio publiciran u Londonu u 1857. godine.

Kao i uvijek, sve je prikladno primijetio. Za ovih 165 godina ništa nije se promijenilo u ponašanju Moskve. Stoga svi mi moramo drugačije reagirati.

Komentiraj