facebook.com

LETU ŠTUKE Traje proslava petog rođendana Vintage Industriala

Već je pet godina prošlo od kad su otvorena vrata Savske 160, kroz koju je protutnjala hrpetina umjetnika, glazbenika, turista, gostiju svakodnevnih i putnika nenamjernika…

Zato je Vintage Industrial odlučio za peti rođendan, ponuditi vam pet odličnih dana raznolike glazbe i zabave.

Trećeg dana (14.12.), nakon duže pauze i zadnje svirke u Savskoj 160, vraća se legendarni sarajevski bend LETU ŠTUKE, koji su nedavno izbacili i novi singl ‘Bože zdravlja’ kojim najavljuju novi album, a ovo će ujedno biti i prvo izdanje pred zagrebačkom publikom na kojem ćete moći dobiti uvid u nove materijale.

Karte su u prodaji: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial (Savska 160).

BIOGRAFIJA:

Godine 2004. snimaju demo za petnaestak pjesama čiji je autor frontman Dino Šaran.
Prva snimljena pjesma je “Sunce” sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom. Nedugo nakon toga, Štuke potpisuju ugovor u Zagrebu, u proljeće 2005. sa izdavačkom kućom Menart (Hrvatska).

Studijsku postavu benda na prvom albumu čine i Samir Ćeremida (bas – Plavi Orkestar), Dejan Pejaković (el.gitare – Almanah) i Dušan Vranic (klavijature, synth, piano – Rundek Cargo Orkestar/Trio).

Na snimanju učestvuju i mnogi prijatelji i kolege iz domaćih bendova. Snimano je u Sarajevu, u studiju Dejana Pejakovića te Dine Vatrenjaka, a miksan u Amsterdamu kod Zlaje Hadžića, te dovršen (ponovo) u Sarajevu. Producent i aranžer je Djani Pervan. Pod imenom „Letu štuke“ album izlazi sredinom novembra 2005. Autori omota su Anur Hadžiomerspahić i Ajna Arnautalić (Ideologija). Prvi radio singl koji je proslavio band je “Mjesto za Dvoje”, izlaze i singlovi “Minimalizam“ i “Sunce”…

Godina 2007. počinje koncertno, a nastavlja snimanjem drugog albuma. Snimanje počinje na ljeto u Metslawieru (selo na sjeveru Holandije) u studiju Sing Sing Milana Ćirića. Šaran potpisuje sve pjesme osim duet/suradnju sa Remi (Elemental) na pjesmi “Poljubi je dok spava”. Producent je Djani Pervan. Naslovnicu omota albuma krasi fotografija instalacije Brace Dimitrijevića “Tesla goes to paradise”.

Pred izlazak drugog albuma objavljuju posljednji singl sa prvog i video pjesme „Pero Papacoder“. U proljeće 2008. na radio stanicama se pojavljuje “Tesla“ – najavni singl za album “Proteini i ugljikohidrati“. Zatim slijede singlovi : “Bella Donna” , “Psycho”, “Sami”.

U 2010. godini izlazi pilot singl “Brojevi Računa” te počinje rad na novom albumu. Album izlazi 27. svibnja 2011. godine pod istim nazivom “Brojevi Računa”.

DISKOGRAFIJA:

2005. Letu štuke
2008. Proteini i ugljikohidrati
2011. Brojevi računa

ČLANOVI:

Dino Šaran – vokal
Dejan Ostojić – bas gitara
Emir Jugo – gitara
Bojan Ahac – klavijature
Amar Češljar – bubnjevi, udaraljke

***************************************

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

www.twitter.com/VintageIndBarZg

www.instagram.com/vintageindzagreb

Komentiraj