Letovi do Dubrovnika iz 75 destinacija

Zračna luka Dubrovnik je početkom godine izvršila niz pripremnih radnji i infrastrukturnih radova vezano uz ulazak Republike Hrvatske u Schengen. Sve pripremne radnje su uspješno završene na vrijeme te se ulaskom u Schengen značajno olakšalo putovanje svim građanima čije su države članice Schengena pa zbog toga očekujemo bolje rezultate s tih tržišta tijekom sezone.

Prema najavljenom ljetnom redu letenja Zračna luka Dubrovnik će u ljetnoj sezoni (26. 3. – 28. 10.) biti povezana letovima 50-ak prijevoznika s preko 75 destinacija u zapadnoj i srednjoj Europi, osobito u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Skandinaviji. Zračna luka Dubrovnik će i ove sezone biti povezana direktnim letovima United Airlinesa s New Yorkom te letovima Flydubaija za Dubai koji je bitno čvorište za putnike s Dalekog istoka te Australije.

U prvih pet mjeseci ostvareno je ukupno oko 525.000 putnika, što je u skladu s očekivanjima. U 2023. godini Zračna luka Dubrovnik očekuje porast od oko 20% putnika u odnosu na prethodnu godinu te povećanje broja operacija oko 15%. U odnosu na 2019. koja nam je bila rekordna godina s 2,89 milijuna putnika, trebali bismo imati oko 90% broja putnika. Od novih linija imamo najavljene letove Air Baltica za Talin, Croatia Airlinesa za Prag, SkyAlpsa za Bolzano, easyJeta za Veneciju, AeroItalije za Forli te Air Connecta za Bukurešt.

Zračna luka Dubrovnik u 2023. godini očekuje porast od oko 20 posto putnika u odnosu na prethodnu godinu te povećanje broja operacija za oko 15 posto. FOTO: Zračna luka Dubrovnik PROMO

Više informacija na: www.airport-dubrovnik.hr

Komentiraj

nacional banner
nacional banner