U Kini je zavladala bijes i nevjerica među članovima obitelji nestalih na letu MH370 nakon što je malezijski premijer objavio da dio krila zrakoplova pronađen na otoku Reunion pripada zrakoplovu Malaysia Airlinesa.

Većina putnika Boeinga 777, koji je nestao prije 17 mjeseci nedugo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura u Peking bili su Kinezi.

Desetak uznemirenih članova obitelji došlo je pred ured malezijske zrakoplovne kompanije u Peking.

“Ne vjerujem posljednjim informacijama o zrakoplovu, lažu nam od početka”, rekao je Zhang Yongli čija je kći bila na tom letu.

Malezijski premijer Nadžib Razak je rekao noću na četvrtak da je potvrđeno da nađeno krilo pripada zrakoplovu na letu MH370.

Ta malezijska izjava potvrđuje tezu o nesreći Malaysia Airlinesa, navelo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova i naglasilo svoje duboko žaljenje.

Nakon nestanka zrakoplova, brojne kineske obitelji neprekidno tvrde da su njihovi rođaci živi i možda negdje zatočeni, iako postoje elementi koji navode na nesreću

Na društvenim mrežama neki tvrde da se radi o prijevari o ostacima te da misle da su njihovi negdje zadržani živi i zdravi.

Francusko pravosuđe je bilo opreznije i istaknuo da se radi o “vrlo čvrstim pretpostavkama”.

Wen Wancheng, čiji je 34-godišnji sin bio na tom letu, naglasio je oprez francuskih istražitelja koji nisu donijeli zaključak. “Kako se može reći da je zrakoplov pao na temelju jednog ostatka, koji je možda s drugog zrakoplova?”.

Brojni policajci su bili ispred ureda zrakoplovne agencije dok su se obitelji više puta žalile da su ih državne snage sigurnosti uznemiravale.

“Malezija želi izbjeći plaćanje velikih odšteta i kamata obiteljima tvrdeći da je dio pronađen kod otoka Ruenion i da se radi o nesreći. Ne vjerujemo Maleziji”, rekao je jedan korisnik društvene mreže Sina Weibo.

Komentiraj