Leonardo DiCaprio radi probleme oko scenarija novog filma Martina Scorsesea

Da nema pandemije koronavirusa, novi film Martina Scorsesea „Killers of the Flower Moon“ sa Robertom de Nirom i Leonardom DiCapriom u glavnim ulogama počeo bi se snimati u ožujku ove godine. Ljetos se objavljeno kako će se film početi snimati u veljači slijedeće godine ali sada se oglasio scenarist filma Eric Roth koji kaže kako će se film početi snimati u ožujku slijedeće godine. Razlog za novu odgodu jest sukob između DiCapria i Rotha oko scenarija.

Roth je u podcastu „Script Notes“ izjavio kako je napisao scenarij koji je vjeran knjizi na temelju koje se snima film. „To je priča o indijancima iz okruga Osage, godine 1921., kada su najsiromašniji ljudi u Americi otkrili naftu na svojoj zemlji u Oklahomi. Svaki američki ubojica dolazi kako bi ubio njih 184 da bi se dokopao njihovih novaca, ali dolazi heroj kako bi im pomogao“, ispričao je priču filma Roth. U njegovoj verziji scenarija, DiCaprio je trebao glumiti tog heroja, FBI agenta koji je tek osnovan. Taj agent rješava seriju ubojstava Indijanaca. Međutim, kako je pisao The Hollywood Reporter, DiCaprio  je tražio da se scenarij prepravi tako da on glumi nećaka zloglasnog ubojice kojeg glumi Robert de Niro i koji je rastrgan između ljubavi prema svom ujaku i zla koje on čini.

„DiCaprio i ja smo se svađali oko toga. Na kraju je pola njegovih argumenata uzeto u obzir i pola mojih“, izjavio je Roth. Međutim, ta svađa je dovela do toga da je kompanija Paramount Pictures, koja stoji iza filma, zaključila da uslijed promjena scenarija po želji DiCapria film više nije tako komercijalan. A predviđeni proračun filma iznosi 200 milijuna dolara. Stoga su obavijestili Ricka Yorna, dugogodišnjeg menadžera Leonarda DiCaopria, da može naći neku drugu kompaniju koja bi producirala ovaj film. Kako piše The Hollywood Reporter, čelnici Paramounta su mislili da se neće naći neka druga kompanija koja bi preuzela produciranje tako skupog filma, pa da će nakon toga oni uvjeriti Scorsesea da se vrati prvotnom, komercijalnijem scenariju filma. Ipak, našla se kompanija koja je preuzela film, a to je Apple koja time jača svoju streaming platformu Apple TV+.

Prema onome što se sada zna, pola filma temeljiti će se na knjizi a pola na scenariju kakav je htio Leonardo DiCaprio.

Komentiraj