Leonardo DeCaprio neće glumiti glavnu ulogu u novom filmu Martina Scorsesea

Samo tri mjeseca prije početka snimanja novog filma Martina Scorsesea „Killers of the Flower Moon“ objavljeno je da Leonardo DiCaprio neće glumiti glavnu ulogu, kao što je bilo najavljeno. Njega će u filmu čiji je proračun 200 milijuna dolara zamijeniti Jesse Plemons koji je u Scorseseovom filmu „Irac“ glumio sina Jimmyja Hoffe. Radi se o ulozi Toma Whitea, FBI agenta koji istražuje niz ubojstava među indijancima u Oklahomi tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća, u vrijeme kada je na njihovoj zemlji pronađena nafta. To ne znači da DiCaprio neće glumiti u filmu. Hoće, ali će glumiti nećaka lokalnog moćnika kojeg će glumiti Robert de Niro. Ove promjene rezultat su sukoba između scenariste filma Erica Rotha i Leonarda DiCapria.

„DiCaprio i ja smo se svađali oko scenarija filma. Na kraju je pola njegovih argumenata uzeto u obzir i pola mojih“, izjavio je Roth. Kako je nedavno pisao The Hollywood Reporter, DiCaprio je tražio da se scenarij prepravi tako da on glumi nećaka zloglasnog ubojice kojeg glumi Robert de Niro i koji je rastrgan između ljubavi prema svom ujaku i zla koje on čini. Producenti su tada zaključili da bi, usvoje li se prijedlozi DiCapria, film bio daleko manje komercijalan no u prvotnoj verziji scenarija. A proračun od 200 milijuna dolara iznimno je visok. Sada je jasno da je DiCaprio izašao kao pobjednik iz tog sukoba jer je dobio ulogu koju je htio.

S druge strane Plemons, koji trenutno glumi u filmu „Judas and the Black Messiah“ zajedno sa Danielom Kaluuyom i Lakeith Stanfield, otkazao je glavnu ulogu u novom filmu Jordana Peelea samo kako bi glumio u filmu „Killers of the Flower Moon“.

Komentiraj