Leonardo Bressan: “Mislim da se ne treba previše osvrtati na nebuloze koje dolaze iz ministarstva”

Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije, u ponedjeljak je za N1 komentirao stanje u toj županiji, a iznio je i kritike na račun Ministarstva zdravstva i ministra Vilija Beroša, zbog loše organizacije u epidemiji i prebacivanje odgovornosti na obiteljske liječnike.

“Ovo nije rat s ministrom, izvrnute su teze o disfunkcionalnosti obiteljskih liječnika, radi se o disfunkcionalnosti Ministarstva zdravstva i zabrinjava njihovo temeljno nepoznavanje sustava”, rekao je Leonardo Bressan i dodao da su se obiteljski liječnici stavili na raspolaganje, a informaciju da su odbili nazvao je bezočnom laži.

Kritizirao je i funkcioniranje sustava u pandemiji. “Loše postavljeno cijepljenje, loše postavljene mjere, postoje rješenja koja mi dostavljamo mjesecima, ali ne sluša se struku. Zašto mi u našoj županiji nešto bolje funkcioniramo u odnosu na ostale? Zato što se unutar struke svi slušamo, razgovaramo, dogovaramo, ne gledamo se preko nišana, a oni se gore gledaju preko nišana”, rekao je Bressan.

Sitacija je teška, jer se javljaju sve teži slučajevi sve mlađih i mlađih ljudi, rekao je Bressan. “Mislim da se ne treba previše osvrtati na nebuloze koje dolaze iz ministarstva, jer oni ne poznaju situaciju, neka se malo spuste u ordinacije, bolnice, zavode za javno zdravstvo, da vide kako mi to radimo i kako se može raditi”, zaključio je Bressan.

Komentiraj