Leo diCaprio kupio ‘famozno šašavu’ kuću zvijezde ‘Moderne obitelji’

Slavni glumac Leonardo diCaprio nedavno je  kupio dom Jesseja Tylera Fergusona i njegovog supruga Justina Mikite u Los Felizu u Kalifoniji. Dobitnik Oscara kuću je kupio za 7.1 milijun dolara, a zvijezda serije ‘Moderna obitelj’ i njegov suprug poprilično su zaradili. Kuću su, piše Dirt, kupili 2013. godine za 4.6 milijuna dolara.

Kuća je izgrađena 1928. godine, a brojni kritičari znali su je opisivati kao ‘famozno šašavu’. Novi dom Leonarda diCaprija sagrađen je u španjolskom kolonijalnom stilu i ima četiri spavaće sobe, jednak broj kupaonica, a sve je to smješteno unutar 464 kvadrata.

Iza golemih ulaznih vrata dugačak je prilaz i strme stepenice koje vode do ručno izrezbarenih vrata imanja, a sve je obrubljeno prekrasnim bugenvilijama. Ulaz je u obliku rotonde, a ograda stepeništa ručni je i složeni rad. Oči posjetitelja svakako bježe prema stropu, s kojeg visi neobični luster u ogromnom kavezu. Na podu su pločice od terakote i datiraju iz vremena kada je kuća i izgrađena. Zidovi dvoetažne knjižnice obojani su u plavozelenu boju, a namještaj u boji senfa zaista daje jedinstvenu kombinaciju. Tu je i neizbježna medijska soba, popločana terasa.

PHOTO: Realtor.com

U velikoj je dnevnoj sobi masivni kameni kamin, a formalna blagavaonica ima fantastične ručno oslikane stropove. Zidovi radne sobe obloženi su drvetom, a velika kuhinja, opremljena najmodernijim i vjerojatno najskupljim aparatima, daje osjećaj topline s efektnim bijelim zidovima, i dvobojnim kuhinjskim elementima. Cijeli prostor spaja drveni kuhinjski otok. Glavna spavaća soba na katu neutralnija je i smirujuća. Pripadajuća kupaonica posve je modernizirana, ali zadržava svoj vintage stil.

Kako je imanje od pola hektara na strmim padinama, kod izgradnje bazena trebalo je biti domišljat. Tako je morao biti postavljen uz potporni zid. S gornje se terase pruža spektakularni pogled na zvjezdarnicu Griffith.

PHOTO: Realtor.com

Zanimljivo je da je kuću 1998. godine za 1.3 milijuna dolara kupila Gwen Stefani i tamo živjela s tadašnjim suprugom Gavinom Rossdaleom. Nekadašnja pjevačica slave grupe No Doubt u kući je napravila brojne nadogradnje, među kojima su i instalacija nevjerojatnog bazena, dostojnog prave rock zvijezde. Devet godina nakon što je kuću kupila, Stefani ju je za 4.8 milijuna dolara Marku Brazillu, producentu serija poput ‘Treći kamenčić od sunca’ i ‘Lude sedamdesete’.

Brazill se u kući zadržao svega dvije godine, a prodao ju je poduzetnici Larii Merriken, vlasnici tvrtke Lärabar koja proizvodi energetske pločice. Hollywoodski producent kuću je prodao s gotovo milijunskim gubitkom. Merriken je potom 2013. godine kuću prodala Jesseju Tyleru Fergusonu i njegovom suprugu Justinu Mikiti. Par je potom angažirao dekoratera seta serije ‘Will&Grace’ Petera Gurskog kako bi se ‘pobrinuo’ za interijer.

Njegov rad rezultirao je spretnom kombinacijom izvornih arhitektonskih detalja, kičem i ‘zdravom dozom’ starog hollywoodskog glamura. Ferguson i Mikita nisu postali beskućnici. Osim što imaju i kuću za odmor na Manhattanu, svoju ‘šašavu gajbu’ već su zamijenili novom – kupili su kuću za 8.7 milijuna dolara u obiteljski orijentiranom predgrađu Encino u Los Angelesu.

PHOTO: Realtor.com

Ako ste veliki poznavatelj nekretnina Leonarda diCaprija, onda ćete se sjetiti da ovo nije jedina nekretnina koju je slavni glumac nedavno kupio u Los Felizu. Prije tri godine od glazbenika Mobyja kupio je dom u Tudor stilu za 4.9 milijuna dolara, u kojem boravi njegov otac, George di Caprio.

Tko će preseliti u ovu ‘šašavu’ kuću još nije poznato, no prema pisanju nekih američkih medija, 46-godišnji glumac ovu je kuću kupio za svoju mamu, Irmelin Indenbirken. No, njegova će primarna rezidencija ostati kompleks s tri kuće – s tri bazena i sportskim terenom – u poželjnom dijelu Bird Streets, s direktnim pogledom na Sunset Strip. Dobitnik Oscara posjeduje i slobodnu parcelu vrijedu 23 milijuna dolara u Malibuu, kuću u Palm Springsu te nekoliko lukuznih stanova na Manhattanu.

PHOTO: Realtor.com
PHOTO: Realtor.com
PHOTO: Realtor.com
PHOTO: Realtor.com
PHOTO: Realtor.com

 

Komentiraj