Lennon je ‘Instant Karmu’ napisao za doručak, snimio za ručak i objavio za večeru

Dana 27. siječnja 1970. godine John Lennon je napisao i snimio svoj novi singl “Instant Karma!”. Pjesma je snimljena u londonskom Abbey Road Studios, a u trgovine je stigla desetak dana kasnije.

Lennon se kasnije pričao: “Znao sam da imam hit. Pjesmu za napisao za doručak, snimio za ručak i objavio za večeru.” Njegov improvizirani bend za taj dan bili su: George Harrison na gitari, njegov stari kolega iz hamburških dana Klaus Voorman na basu, Alan White na bubnjevima i klavijaturist Billy Preston.

Naslov pjesme došao je od Melinde Kendall, supruge bivšeg supruga Yoko Ono Tonyja Coxa. Naime, mjesec dana ranije su John i Yoko boravili s njima u Danskoj i čuli su je kako koristi tu frazu u razgovoru.

Karma je uvjerenje da vaši postupci utječu na vaš budući život. Dobra djela imat će pozitivan učinak, dok loša djela donose negativne posljedice. Koncept Karme popularan je u hinduističkoj i budističkoj religiji. Lennonova ideja o “Instant Karmi” odnosi se na koncept odgovornosti za naše postupke. Ili ono što bi mi rekli: “Kako si sijao tako ćeš i žeti”.

Komentiraj