LELO otkriva koje su svjetske nacije ‘najviše orgazmične’

Povodom nadolazećeg Svjetskog dana orgazma, koji se obično obilježava 31.07, vodeći brend u kategoriji luksuznih intimnih proizvoda – LELO, objavio je rezultate globalnog istraživanja o ‘orgazmičnim navikama’ diljem svijeta.

Više od 2 200 ispitanika iz 21 države, podijelilo je svoje najintimnije tajne, a rezultati su više nego iznenađujući. Primjerice, doznajemo kako su Hrvati treći najglasniji narod, jer je više od trećine ispitanika navelo da prakticira glasne orgazme.

Norvežani su puni žudnje, čak 35% ispitanika tvrdi da vrhunac postigne barem jednom dnevno. Iako se smatralo da su višestruki orgazmi u državama sjeverne Europe normalni, istraživanje je pokazalo da to nije točno. Primjerice, 2.54% Nijemaca nikada nije postiglo orgazam. Kod nas je situacija povoljnija, jer istraživanje pokazuje da čak 33.51% Hrvata doživljava orgazam 2-3 puta tjedno.

Zanimljivost: svjetski prosjek su 2-3 orgazma tjedno. U Brazilu 30% ispitanika doživi vrhunac samo jednom tjedno, a iako su ispod prosjeka, po nečemu se izdvajaju, no o tome malo kasnije…

Možda uistinu ima nešto u romanskim jezicima, budući da su se u države s najintenzivnijim orgazmima svrstali Čile, Italija i Španjolska. U ovom neobičnom trojcu, 10-13% ispitanika ocijenilo je moć svojih orgazama najvećim postotkom. Najmanje intenzivan orgazam imaju Australci, 2% ocijenilo je da je na ljestvici od 1 do 10, njihov orgazam samo – jedan. No, po učestalosti orgazama treći su u svijetu. Istovremeno, čak 25% Hrvata ocijenilo je svoj intenzitet orgazma s 9 od ukupno 10 bodova.

Ako ste se ikada zapitali tko je najglasniji, odgovor vas neće iznenaditi: 65% Brazilaca pohvalilo se da vrišti u krevetu. Na drugom mjestu su Norvežani, koji su nešto tiši: 39.9% ispitanika priznalo je da ima glasne orgazme. Brazilci su glasniji od gotovo svih drugih naroda zajedno. Portugalci su pritajeni ljubavnici, njih čak 42% navodi da su tijekom orgazma najčešće tihi. Nizozemci su im za petama. Većina naroda odgovorila je da “ponekad” ima glasne orgazme. Hrvati su, prema istraživanju, treći najglasniji narod, jer je više od trećine ispitanika (37.5%) navelo da prakticira glasne orgazme.

Zanimljivost: Ne postoji nikakva poveznica između količine zvuka tijekom orgazma i intenziteta koji se za to vrijeme doživljava.

Velika Britanija  – 11% Britanaca doživljava najmanje jedan orgazam dnevno.
Sjedinjene Američke Države – 28% Amerikanaca ocijenilo je intenzitet orgazama slabašnom ocjenom, 7 od 10.
Švedska – 41% Šveđana uživa u orgazmu čak 2-3 puta tjedno.
Australija – Australci pripadaju skupini najtiših ljubavnika, više od trećine ispitanika (34.78%) tvrdi da su najčešće tihi tijekom orgazma.
Francuska – 10% francuskih ispitanika doživljava glasan orgazam isključivo s partnerom.
Kanada – 1.15% Kanađana nikad nije doživjelo orgazam, što je jednako postotku ispitanika koji su intenzitet orgazama ocijenili s 1 od 10.

“Rezultati istraživanja pobili su sve stereotipe i predrasude o različitim narodima. Tko bi vjerovao da čak trećina Norvežana uživa u barem jednom orgazmu dnevno? Nadalje, tko bi očekivao da su Britanci toliko divlji u krevetu, jer ih je čak 53% – najviši postotak u kategoriji – navelo da su često glasni tijekom orgazma? A možda ipak najviše iznenađuje to što se Amerikanci ni po čemu ne ističu u odnosu na druge narode. Vrijeme je da zaboravimo sve klišeje“, rekao je ovom prilikom Stu Nugent, stručnjak za seks tvrtke LELO. .

U LELO online istraživanju provedenom u srpnju 2017. godine. sudjelovalo je 2 200 ispitanika iz 21 države.

Više informacija potražite na www.lelo.com.

Komentiraj