Leko: “Nama je proljeće loše, 20 pobjeda zaredom to ne može ispraviti”

Trener Hajduka Ivan Leko dao je izjavu za medije nakon subotnje prvenstvene pobjede nad Slaven Belupom na Poljudu. Pobjedom je zadovoljan, iako je, kaže, očekivano utakmica bila teška.

“Protivnik je dobar, organiziran, u osam utakmica su primili samo pet golova. Protiv dobrih protivnika uzimaju bodove. Nikad ne znaš kako će doći. Igraju razne formacije. Nije se zgodno pripremiti. Mislim da smo bili maksimalno koncentrirani, imali smo dobru kontrolu i dosta šansi. Čestitam momcima na ozbiljnosti i dobroj partiji. Kada je tako Bog te nagradi. Nakon dva mjeseca u svlačionici se vidi smiješak”, rekao je Leko.

Dodao je da u dvije utakmice zaredom nisu primili pogodak. “Obrana kreće od napadača. To je dobro izgledalo. U fazi napada imamo dosta pogrešaka. Po meni je realniji rezultat 3:0 nego 0:0. Sada imamo dva tjedna za trenirati u miru, pripremati se i biti bolji. Nama je proljeće loše, 20 pobjeda zaredom to ne može ispraviti. Gledamo puno europskih utakmica. Kada nekome fale dva igrača svi kukaju. Nama nedostaje sedam-osam startera. To je puno”, istaknuo je, prenosi Dalmatinski portal.

Pobjednički pogodak postigao je Dino Mikanović. Takav pogodak, priznaje, nije uvježban na treninzima. “Nekada taj udarac ode na Kineski zid, ali ovaj put ga je nagradilo zbog truda”, rekao je Leko.

Komentirajući Benrahoua, koji je u subotu krenuo od prve minute, rekao je da su ga doveli da igra između linija. “Spletom okolnosti nije ranije dobio šansu. Meni je žao što nije ranije dobio šansu. On igra nogomet. Kada balun dođe do njega nešto se uvijek dogodi”, rekao je.

Ovom pobjedom Hajduk je došao na šest bodova zaostatka za vodećim Dinamom. “Lijepo je izaći iz bunkera nakon dva mjeseca. Dinamo je drugi svijet u ovom trenutku. Trebamo biti zahvalni što smo dobili dvije utakmice”, istaknuo je.

Govoreći o Janu Mlakaru, Leko je poručio da je imao težak prijelazni rok. “Dobio je dijete. To su faktori koji su utjecali na njegovo psihofizičko stanje. To je timski igrač. Kada je u glavi čist sigurno ima svoje mjesto. Volio bih da možemo pričati o 15-16 startera, sada ih imamo osam-devet”, rekao je Leko.

Mikanović presudio Farmaceutima

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]