LEKENIK: Dječjem selu Hrvatska donacije Ine te Olivera i Gibonija

Nikola Cutuk/PIXSELL

Naftna kompanija Ina ove je godine SOS Dječjem selu Hrvatska donirala 150 tisuća kuna, a tome su se pridružili  pjevači Oliver Dragojević i Gibonni s još 50 tisuća, što je u četvrtak predano na prigodnoj svečanosti u Lekeniku direktorici Dječjeg sela Hrvatska Višnji Tukšan-Trupić.

Ina je sedam godina donator  SOS  Dječjeg sela Hrvatska, a ovogodišnju donaciju predali su predsjednik njezine uprave Zoltan Aldott i izvršni direktor Trgovine na malo Darko Markotić. Svečanosti su se kao donatori pridružili Oliver Dragojević i Gibonni, koji su donirali još 50.000 kuna. Naime, taj je novac prikupljen izdvajanjem 10 kuna od svakog prodanog albuma “Familija”, koji se prodaje na Ininim benzinskim crpkama.

U Društvenom centru Hermana Gmeinera, koje nosi ime osnivača međunarodnoga SOS Dječjeg sela, održan je prigodni program na kojem su djeca i mladi iz Dječjeg sela u Lekeniku prikazali rad nekih sekcija u tom selu. Njima su se kraćim koncertom pridružili Oliver i Gibonni.

“Svaka nam je donacija dragocjena, pa i ovu prihvaćamo s velikom zahvalnošću. Donaciju Ine iskoristit ćemo za rad defektologa u naša dva SOS Dječja sela, a donaciju popularnih pjevača za obnovu našeg društvenog centra”, rekao je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.

SOS Dječje selo na dva se mjesta – u Lekeniku u Sisačko-moslavačkoj županiji te u Ladimirevcima u Osječko-baranjskoj županiji – brine o 250 djece i mladih bez roditeljske skrbi.

U 16 kuća u Lekeniku 16 SOS mama brine se o njih 116.

Komentiraj