LEGENDARNA MODNA KUĆA Ralph Lauren odlazi, nasljednik šef Old Navyja Stefan Larsson

Dizajner Ralph Lauren podnio je ostavku na mjestu izvršnog predsjednika modne kuće koju je osnovao prije gotovo pola stoljeća, a kao nasljednika imenovao je vlasnika lanca trgovina Old Navy Stefana Larssona. Larsson će odgovarati dizajneru koji će nastaviti nadgledati kreativan izgled i strategije tvrtke.

Analitičari poručuju kako sve više luksuznih modnih kuća zapošljava ljude iz manjih tvrtki s masovnom proizvodnjom. Kultna tvrtka bori se kako bi povećala zaradu, jer jači dolar smanjuje vrijednost prodaje skupocjenih ‘krpica’ izvan SAD-a.

 

  • Larsson je zaslužan za oživljavanje prodaje u Old Navyju, gdje je nudio najnovije stilove po pristupačnim cijenama. Od 2014. godine prodaja Old Navyja porasla je za osam posto.

 

“On razumije što su snovi. U ovom poslu, sve se vrti oko snova. Vi sanjate budućnost, napredak, promjene, novosti”, rekao je slavni dizajner Lauren, koji će u listopadu napuniti 76 godina. Dodao je kako će Larsson iznimno talentiran te kako će donijeti svježinu i uzbudljivu globalnu perspektivu. Dionice Ralph Laurenta porasle su za više od 11% u srijedu, nakon najave promjena na vrhu tvrtke.

Modno carstvo Ralph Laurenta uključuje više od 25 brandova, uključujući Polo, Club Monaco i Denim&Supply. Tvrtka proizvodi odjeću, namještaj, dekoracije za dom i obuću.

41-godišnji Larsson na čelu Old Navyja je od 2012. godine, a prije toga je 15 godina radio u švedskom ‘divu’ H&M-u. Ralph Lauren je prošle godine od prodaje zaradio 7,5 milijardi dolara. Lauren je pokrenuo brand Polo 1968. godine, a u početku je dizajnirao kravate. 1972. godine razvio je svoj zaštitni znak – majicu kratkih rukava s oznakom polo igrača. Lauren je poznat po svom nenametljivom, ali klasičnom i ‘šminkerskom’ looku.

Komentiraj