DON FABIO ‘Hrvati? Pa to su šampioni. Ranjeni lavovi. Najteži mogući protivnik’

Autor:

Independent Photo Agency Srl / Alamy / Profimedia;

Legenda talijanskog i svjetskog nogometa, iskusnik koji je kao trener dominirao europskim nogometom s ogromnim respektom govori o Vatrenima i oglašava alarm uoči ponedjeljka i meča Hrvatska – Italija


Fabio Capello (78) jedan od najcjenjenijih trenera u Italiji i na Starom kontinentu. Rutiner koji je prošao sve, svoje momčadi vodio željeznim stiskom.

Samo njegovo ime pojam je natjecateljskog nogometa. U prvom planu uvijek je njegovo veličanstvo, rezultat.

I Capello, u iščekivanju okršaja u Leipzigu (ponedjeljak, 21:00) između Vatrenih i Azzurra, ide u kontru cijeloj Italiji. Na Čizmi prevladava mišljenje kako je Hrvatska stara i islužena.

A iskusnik se te Hrvatske – boji.

“Znate koliko smo ih puta pobijedili dosad? Nijednom. Sam Modrić je rekao kako će Hrvati protiv nas igrati bez ikakvog straha, ići po pobjedu jer samo ih tri boda vode dalje”, piše Capello u svojoj kolumni za Gazzettu dello Sport.

“Slušam što se priča o Hrvatskoj. Gleda ih se kao ‘momčad na kraju svog puta‘. Ne, ne, ne… Znate što ja vidim? Šampione koji su stiješnjeni u kut, ranjene lavove koji će se boriti kao nikad da dokažu koliko vrijede”.

Hrvatska… Ma to nam je zapravo najteži mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti u trećem kolu!”, upozorava Don Fabio.

“I što god svi pričali, povodili se za istim mišljenjem koje je netko ispalio pa sad svi ponavljaju kao papige, ja vam kažem da nam najveća opasnost prijeti upravo iz tog njihovog navodno ‘isluženog’ veznog reda. Nisu brzi kao Španjolci, ali su tehnički u najmanju ruku jednako dobri. Italija mora biti jedinstvena i koncentrirana. Igraju nam dva od tri rezultata, dalje nas vodi i ako odigramo neriješeno, ali ako želimo pokazati da smo netko i da možemo napraviti veliki rezultat na ovom Euru onda ćemo istrčati da bi Hrvate – pobijedili“, napisao je Fabio Capello.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.