LEGENDA: Danas 85. rođendan slavi Oliver Mlakar

U svojoj je bogatoj karijeri vodio najpopularnije kvizove, festivale i zabavne emisije i danas je doista prava ikona televizijskog voditeljstva. Legendarni spiker na Radio Zagrebu postao je davne 1957., na Televiziji Zagreb je počeo raditi još 1963. godine, a u mirovini je od 2002. godine.

Prije godinu dana progovorio je i o svom odnosu s predsjednikom Franjom Tuđmanom. “Uvijek sam ga cijenio, cijenim ga i danas, a znam da sam i ja njemu bio simpatičan”, rekao je Mlakar navodeći da mu je Tuđman svojedobno ponudio da preuzme HRT, ali je on takvu ideju otklonio jer je, kaže, bio duboko svjestan svojih mogućnosti. “Da sam to tada prihvatio, mislim da bih sada već bio na Mirogoju”, prokomentirao je.

Mlakar se u 90-ima preselio u kuću u blizini Samobora gdje uživa u prirodi. “Od 1993. živim u kući pokraj Samobora. Život na selu bih svima preporučio… Neusporedivo je. Danas se puno više radi, tako je i u svijetu. Moja kćer koja živi u Engleskoj odlazi u 7 ujutro, vraća se u 7 navečer. Sad je to došlo i kod nas. Blaženi socijalizam, bilo je tad puno više vremena”, rekao je Oliver.

Komentiraj