FaH

LEDENI VAL: Danas temperatura pada do -9 °C, a sutra i do -13 °C

NAKON što je za vikend dijelove Hrvatske potpuno prekrio snijeg, danas i sutra diljem zemlje očekuju se veoma niske temperature. Prema aktualnim podacima DHMZ-a za 7 sati, najviše snijega ima u Zavižanu (30 centimetara), u Slunju (24 centimetra), u Sisku (23 centimetra), u Ogulinu (26 centimetara), u Kutini (21 centimetar), u Karlovcu (26 centimetara), u Hrvatskoj Kostajnici (33 centimetra), u Gospiću (28 centimetara), u Novoj Gradišci (23 centimetra), u Delnicama (22 centimetra), na Risnjaku (22 centimetra) te na mjernim postajama Zagreb-Maksimir (15 centimetara), Zagreb Grič (15 centimetara) i Zagreb-aerodrom (13 centimetara).

U današnjoj prognozi HDMZ javlja kako valja očekivati pretežno oblačno vrijeme, uz tek povremene oborine, prijepodne u zapadnim predjelima, a od sredine dana gotovo u čitavoj Hrvatskoj.

Snijeg i na Jadranu

Na kopnu će i dalje padati snijeg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije moguća je kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu. Na Jadranu se očekuje većinom kiša, a na sjevernom dijelu može pasti i malo snijega.

Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu će ujutro zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati uglavnom od -6 do -1,na Jadranu od 6 do 12 °C.

Narančasti Meteoalarm za Osijek i Gospić

Meteoalarm izdao je narančasto upozorenje za područje Osijeka i Gospića te upozorio na ledeno jutro i studeni dan na osječkom području, s najnižom temperaturom zraka od -10°C te mjestimice obilniji snijeg, visine 5 do 10 centimetara.

U Gospiću Meteoalarm upozorava na formiranje debljeg snježnog pokrivača te na mogućnost i ledene kiše. Usto, visina snijega bi trebala premašiti 10 centimetara.

Za područje Zagreba izdano je žuto upozorenje te Meteoalarm upozorava na studeni dan, s najnižom temperaturom zraka od -5°C. Mjestimice će u Zagrebu napadati obilniji snijeg, visine od 5 do 10 centimetara.

Komentiraj