LeBron James došao do 38.390 koševa u karijeri i postao najbolji strijelac svih vremena NBA lige

LeBron James je na isteku treće četvrtine utakmice protiv Oklahome zabio svoj 36. koš na utakmici čime je s ukupno 38.388 koševa prestigao Kareema Abdul-Jabbara na prvom mjestu i postao najbolji NBA strijelac svih vremena! Do kraja utakmice LeBron je ubacio još samo dva koša, ukupno 38 a Lakersi su izgubili s 133-130. Jamesovu proslavu s 30 koševa (šut 9/17) pokvarili su Shai Gilgeous-Alexander i Jalen Williams s 25 koševa (10/19), dok je kod Lakersa Russell Westbrook ubacio 27 (10/19) uz osam asistencija.

U svojoj 20. NBA sezoni LeBron James je postao najbolji strijelac svih vremena i tako još više učvrstio status jednog od najboljih igrača ikad. Po četiri je puta osvajao NBA titulu i MVP nagradu za najkorisnijeg igrača lige, više puta nagradu su osvajali Abdul-Jabbar (šest) te Michael Jordan i Bill Russell (pet).

Nakon što je postignut rekordni koš, utakmica je zaustavljena, kamere su odmah na tribini našle Kareema Abdul-Jabbara koji je ustao i zapljeskao te simboličnu predao loptu novom rekorderu a na velikom ekranu je krenuo video posvećen LeBronu koji je zatim i održao kratki govor.

James je krajem prošle godine proslavio 38. rođendan ali još uvijek ne pokazuje znakove starenja ili umora. Ove je sezone na sjajnih 30.2 koševa, 8.5 skokova i 7 asistencija po utakmici, prosjecima koji su iznad brojki njegove ukupne karijere. Često LeBron ponavlja kako će igrati dok god ga tijelo bude slušalo a po onome kako sad izgleda, to će još potrajati pa je realno očekivati da će dohvatiti i 40 tisuća postignutih koševa.

Istovremeno, njegovim Lakersima ne ide najbolje, uz omjer 25-30 tek su 13. u poretku Zapadne konferencije i čeka ih teška borba za ulazak u doigravanje.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]