Damir Spehar/PIXSELL

LEAKOVIĆ O GLASNOVIĆU: ‘Smatram da se ovakvim političarima SDP može i mora suprotstaviti’

Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Karolina Leaković komentirala je jučerašnji ispad saborskog zastupnika Željka Glasnovića o događanjima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

“Lustracija koju priželjkuje Željko Glasnović započinje, očito je, na Filozofskom fakultetu na čije se studente i profesore obrušio bez ijednog konkretnog argumenta, osim onih ad hominem, koje sam osjetila i na vlastitoj koži.

U njegovom napadu nema ništa argumentirano sadržajem, vidimo samo niz osobnih frustracija koje ispoljava prema nekima koji bi trebali biti pobijeđeni i idioti. Njegov emotivni ispad ima šovinistički, huškački i antidemokratski karakter.

Gdje ne može parirati političkim sadržajem, Glasnović napada na osobnoj razini. Gdje se ne može domisliti političkom rješenju, on bi batinao i pendrekao. Usprkos tome, on je pronašao svoje glasače.

Smatram da se ovakvim političarima, podizanjem razine političke rasprave, SDP može i mora suprotstaviti. Želim da SDP bude snažna stranka ljevice koja nas u tome okuplja i predvodi” , objavila je u nedjelju Leaković na Facebook profilu.

 

Podsjetimo kako je Glasnović u subotu, između ostalog, napisao kako su “poražene političke snage i njihovi korisni idioti započeli medijski linč profesora Vlatka Previšića na Filozofskom fakultetu. To je već viđeni ofucani scenariji na demonstracijama Radija 101, georgijana na Trgu bana Jelačića… To su nasljednici onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši. Taj fenotip podivljaloga titojungenda može se lako prepoznati: imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine. Kineska poslovica kaže: iza debelog lica kuca tamno srce. Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije.”

Kako piše N1, nakon uvreda na račun studenata Filozofskog fakulteta, putem Facebooka je pozvao na misu za ustaške generale koja je jučer održana u Zagrebu, a koju je i sam pohodio.

Komentiraj