Lažno prijavio pokušaj samoubojstva, ‘zaradio’ kaznenu prijavu

Kaznenu prijavu ‘zaradio’ je 60-godišnjak koji je prošlog mjeseca nazvao policiju u Osijeku i prijavio svoj pokušaj ubojstva. Ispostavilo se da je prijava lažna.

“Izlaskom na intervenciju policija je utvrdila da je 60-godišnjak lažno prijavio svoj pokušaj samoubojstva čime je izazvao postupanje policijskih službenika koje nije bilo utemeljeno niti nužno na stvarnoj potrebi”, izvijestili su u subotu iz policije i dodali da je protiv 60-godišnjaka iz okolice Donjeg Miholjca podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela ‘Lažne uzbune’.

“Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirali smo više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te smo protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Apeliramo na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život”, poručuju iz policije.

Komentiraj