Lazio osuđuje antisemitski ispad svojih navijača

Lazio se jučer distancirao od antisemitskih povika nekih svojih navijača tijekom nedjeljnog gradskog derbija protiv Rome, koje je u ponedjeljak osudila židovska zajednica glavnog grada Italije.

Rimski klub je u priopćenju za javnost potvrdio da je uvijek prednjačio u javnoj osudi, sprječavanju i suzbijanju bez rezerve bilo kakvih diskriminirajućih, rasističkih ili antisemitskih demonstracija ili akcija.

Predsjednica Židovske zajednice u Rimu Ruth Dureghello na Twitteru je objavila videozapise navijača Lazija, koji ponavljaju antisemitske povike objavivši fotografiju osobe na tribinama sa dresom Lazija pod nazivom Hitlerson sa brojem 88. U neonacističkom pokretu koristi se u značenju Heil Hitler.

Ove optužbe dolaze dok je istraga od strane Talijanskog saveza već u tijeku, a radi se o navodnim antisemitskim sloganima navijača Lazija tijekom utakmice u Napulju 3. ožujka.

U siječnju je sjeverni kut stadiona Olimpico u Rimu, koji okuplja ultrase biancoceleste zatvoren za utakmicu nakon rasističkih povika ovih ultrasa tijekom putovanja u Lecce usmjerenih na crne igrače Samuela Umtitija i Lamecka Bandu.

Posljednjih godina pristaše Lazija redovito su izdvojeni zbog rasističkog ili antisemitskog ponašanja, a 2017. godine istaknuli su se slikom Anne Frank, inače njemačke židovske tinejdžerice koja je umrla u koncentracijskom logoru Bergen Belsen u Njemačkoj koju su prikazali kako nosi dres Rome.

“Pokušali smo izbjeći, izolirati i suprotstaviti se ovim pojavama. To ćemo nastaviti činiti bez oklijevanja kako bismo u Italiji i inozemstvu branili imidž kluba, koji nikada nije imao nikakve veze s ovim”, stoji u priopćenju Lazija.

Tijekom nedjeljne utakmice klub tvrdi da je radio na identificiranju odgovornih i zabrani im ulazak na stadion te namjerava surađivati ​​s vlastima.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner