Lauren Bacall i Humphrey Bogart bili su zlatni par Hollywooda

Dana 21. svibnja 1945. godine održano je jedno od najznačajnijih celebrity vjenčanja svih vremena. Riječ je o vjenčanju holivudskog zlatnog para Lauren Bacall i Humphreyja Bogarta, a koje je ušlo u američku, ali i svjetsku povijest.

Humphrey Bogart se 1938. u svojoj 40. godini života po treći put oženio i to za glumicu Mayo Methot. Treba svakako reći da su i njegove prve dvije žene također bile glumice. Braku s Mayo Methot zapravo je došao kraj 1944. godine, kada je Bogart odabran za glavnu ulogu u filmu ‘Imati i nemati’. Razlog tome bila je njegova kolegica na setu, 20-godišnja Lauren Bacall, visoka, atraktivna djevojka mačkastih očiju, koju su mediji prozvali ‘žderačicom muškaraca’, no ona je vidjela samo njega.

Kako je svojedobno opisala u svojim memoarima ‘By Myself’, kemija među njima bila je nevjerojatna. ‘Nije bilo moguće da se Bogie i ja nađemo u istoj prostoriji, a da nismo jedno po drugome. To nije bilo samo fizički… Glava, srce, naša tijela, sve se pokušavalo spojiti.’

Što je njihova afera bila intenzivnija, to se njegova treća supruga Mayo Methot više trudila spasiti njihov brak, a Bogart se osjećao kao da je u zamci, zbog čega je počeo sve više piti. U kasnim noćnim satima znao je zvati Bacall, nakon što bi ispio nekoliko čaša, i govorio joj koliko mu nedostaje.

‘Nikada nisam vjerovao da ću ikada više nekoga toliko voljeti… Toliko se stvari dogodilo u mom životu da sam se jednostavno više bojao voljeti… Draga moja, u strahu sam da ću te izgubiti, no ako se i to dogodi, nikada te neću prestati voljeti. Ti si moja posljednja ljubav i ostatak života provest ću ljubeći te i bit ću tu za tebe kada god ti to zatreba.’ Dio je to iz ljubavnog pisma koji je za života napisao slavni Humphrey Bogart svojoj četvrtoj supruzi – glumici Lauren Bacall.

Komentiraj