Latvijski hokejaši osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu. Njihov parlament proglasio nacionalni praznik

U ponedjeljak ujutro stanovnike Latvije je dočekalo veliko iznenađenje, kada su stigli na posao saznali su kako – nisu trebali. Naime, latvijski se parlament sastao u nedjelju kasno navečer i proglasio nacionalni praznik jer je njihova reprezentacija u hokeju na ledu osvojila brončanu medalju što je prvo odličje za Latviju u njihovom nacionalnom sportu.

Latvija, koja je na ovom SP bila i sudomaćin uz Finsku, u nedjelju poslijepodne je u susretu za broncu u Tampereu svladala SAD u produžetku, a ta je pobjeda burno proslavljena u čitavoj državi.

Stoga se latvijski parlament izvanredno sastao u nedjelju kasno navečer, a zastupnici su odjeveni u dresove jednoglasno proglasili ponedjeljak neradnim danom “kako bi se pojačao značaj uspjeha u socijalnoj memoriji društva”.

Na kraju je odlučeno kako neće raditi sudovi i fakulteti, ali ispiti u srednjim školama nisu otkazivani već će zaposlenici biti dodatno plaćeni za svoj rad. Također, bolnice su odlučile ipak primati pacijente kako bi ispoštovale ranije zakazane termine.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner